LA: Mindre skat mod offentlig smalhans

Det offentlige skal sættes på smalkost, så skatten kan sænkes på arbejde og virksomheder, siger LA-leder.

LA: Mindre skat mod offentlig smalhans

Danskerne skal beskattes mindre for at arbejde, og virksomhederne skal slippe billigere i skat. Det skal betales ved offentlig smalhans, så udgifterne stiger mindre end 0,8 procent årligt, som regeringen og Venstre ønsker.

Sådan siger Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, som tirsdag forhandlede skattereform med regeringen. Han kan sikre finansminister Bjarne Corydon (S) flertal for en reform sammen med De Konservative.

- Vi skal øge den danske konkurrenceevne. Alt andet er udenomssnak. Der er ingen vej udenom at sænke skatten på arbejde og virksomheder. Vil man skaffe penge til det, kan man kun gøre det ved at gøre den offentlige sektor mindre, siger han.

Anders Samuelsen vil slanke det offentlige med 40.000 personer, så der kun er 790.000 offentligt ansatte.

Liberal Alliance mener ligesom regeringen, at færre skal betale topskat, og at beskæftigelsesfradraget hæves, men partiet vil ikke forringe rentefradraget, siger han.

Skønt S-R-SF-regeringen står meget langt politisk fra Liberal Alliance og De Konservative, kan de lave skattereform sammen, mener Anders Samuelsen.

- Regeringen har kun én chance for at overleve valget, som senest kommer om tre år: Hvis de er i stand til at skabe ny vækst og arbejdspladser, siger han.

Også Venstre forhandler onsdag skat hos Bjarne Corydon.

Det sker samtidig med, at finansministeren angriber Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, for, at det ikke hænger økonomisk sammen, når han kræver skattelettelser for 13 milliarder kroner.

- Deres krav kan ikke lade sig gøre i nogen virkelighed. Og det må de så rode med. Jeg synes nok, det mest ansvarlige ville være at melde rent ud, hvordan tingene hænger sammen, siger Bjarne Corydon til Politiken.

/ritzau/