LA-minister: Jeg arbejder ikke længere for det samme

Ole Birk Olesen pointerer, at han som minister er bundet af regeringsgrundlaget, og ikke LA's politik.

COP102. Folketinget mødes i dag til lov behandling på Christiansborg. Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

COP102. Folketinget mødes i dag til lov behandling på Christiansborg. Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

14 af de 50 spørgsmål, der stilles til regeringens nye ministre under Folketingets spørgetid onsdag, går til transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA).

Langt de fleste af spørgsmålene har til formål at finde ud af, om ministeren stadig mener en række ting, han tidligere har udtalt som ordfører.

Og selv om de 14 spørgsmål spænder over alt lige fra huslejeregulering til social dumping, giver den nyudnævnte minister "en generel regel" for alle sine besvarelser i folketingssalen:

- Man kan godt gå ud fra, at jeg i det store og hele ikke har ændret mange holdninger de sidste fire-fem år. Men jeg er repræsentant for en regering, og jeg er bundet af regeringens grundlag.

- Det er det, jeg står her som minister og arbejder og taler for. Det er det hverv, jeg har fået tildelt og taget imod.

- Derfor gentager jeg ikke de samme ting - og jeg arbejder ikke for de samme ting - som minister, som jeg arbejde for, før jeg blev minister. Fordi det er ikke det hverv, jeg har fået. Det er ikke det hverv, jeg har påtaget mig.

Det er Socialdemokratiet, der har stillet de mange spørgsmål til den nye LA-minister.

Ole Birk Olesen minder socialdemokraterne i salen om, at deres eget parti gennem årene selv er blevet forpligtet af regeringsgrundlag, der ikke var helt identiske med deres partiprogram.

LA-profilen har tidligere givet udtryk for, at huslejereguleringen og huslejenævnene skulle afskaffes. Adspurgt om det fortsat er hans holdning, lyder svaret i salen:

- Jeg var ikke minister, da jeg gav udtryk for det. Som minister i denne regeringen arbejder jeg for gennemførelsen af regeringens politik, og det står ikke i regeringsgrundlaget, at huslejereguleringen skal ophæves.

Til spørgsmålet om, hvorvidt al offentlig støtte til de almene boliger skal afskaffes, som Liberal Alliance foreslog i sit boligudspil fra 2012, svarer ministeren:

- Liberal Alliances boligpolitik er, som den fremgår af boligudspillet fra 2012. Regeringens boligpolitik er, som det fremgår af regeringsgrundlaget. Mere er der ikke at sige til det.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.