LA: Positiv kovending fra Venstre om energistøtte

Liberal Alliance glæder sig over det, partiet kalder en kovending fra Venstre om støtte til vedvarende energi.

LA: Positiv kovending fra Venstre om energistøtte

Liberal Alliance er tilfreds med, at Venstre nu vil tage et opgør med de nuværende støtteordninger til vedvarende energi.

Det store liberale oppositionsparti vil sende al grøn energi i udbud efter 2020, og det er en kovending i den rigtige retning, mener Liberal Alliances energiordfører, Villum Christensen.

- Det er meget positivt, at Venstre er kommet til fornuft og nu er parat til at luge ud i støtteordninger, der holder hånden under urentable og dyre grønne foretagender som for eksempel landvindmøller, siger Villum Christensen og fortsætter:

- Energipolitikken i Danmark bygger for meget på feel good-politik og for lidt på fornuft. Det er på tide med et energipolitisk opgør - de skadelige energiafgifter skal sættes ned, og så skal der sættes en stopper for de mange håbløse støtteordninger.

Liberal Alliance er i modsætning til de øvrige borgerlige partier ikke med i sidste års store energiforlig, der skal gøre Danmark uafhængig af fossile brændstoffer i 2050.

- Venstre burde aldrig nogensinde have sagt ja til at gå med i energiforliget. Det var en kæmpe fejltagelse, og det indrømmer Venstre også nu, lyder det fra Villum Christensen i en pressemeddelelse.

Venstre vil efter 2020 sende mængden af vedvarende energi, der skal sikre Danmarks langsigtede klimamål, i udbud.

Det vil give de billigste løsninger og fjerne spekulation i gunstige afregningspriser, som tilfældet har været med solcelleanlæggene, mener partiet.

Allerede efter sommerferien ønsker Venstre at tage hul på diskussionen om den energipolitik, der skal gælde fra 2020 og 10 år frem.

Partierne bag energiaftalen fra marts 2012 har ellers aftalt først at indlede drøftelserne i 2015.

Konkret vil Venstre droppe støtten til landvindmøller, som i løbet af få år ventes at kunne klare sig på markedsbetingelser.

Udspillet fra Venstre bakkes op af Dansk Folkeparti og De Konservative. Klimaminister Martin Lidegaard (R) er også parat til kigge på energipolitikken efter 2020.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst