LA's skatteudspil når ikke regeringens mål

LA's skatteudspil hænger sammen, fordi det ikke lover offentlig vækst på 0,8 procent, siger Anders Samuelsen.

LA's skatteudspil når ikke regeringens mål

Liberal Alliance har givet regeringen et nyt udspil til, hvordan skattereformen kan give skattelettelser for i alt 14 milliarder kroner - samtidig accepterer partiet nu en offentlig vækst på 0,8 procent om året i stedet for det tidligere krav på 0,3 procent.

Det sker på trods af, at Anders Samuelsen (LA) kritiserede Venstre voldsomt, da Lars Løkke Rasmussen (V) fremlagde et udspil, der gav skattelettelser for 13 milliarder kroner og samtidig opretholdt en vækst på det offentlige forbrug på 0,8 procent.

- Det er ren hokuspokus at blive ved med at skabe et billede af, at det kan lade sig gøre, at holde en vækst på 0,8 procent og samtidig give skattelettelser for 13 milliarder kroner. Det lader sig ikke gøre, har Anders Samuelsen udtalt til Berlingske.

Men partiformanden mener ikke, at der er en modsætning i, at han kritiserede Venstre for at lave hokuspokus og nu selv vil give skattelettelser for 14 milliarder kroner samtidig med, at han vil strække sig for at nå regerings mål om en offentlig vækst på 0,8.

- Jeg har ikke udtalt mig om de 0,8 procent. Jeg har sagt, at vi skal kigge på, hvordan vi finder pengene. Vores udspil giver heller ikke helt 0,8 procent, siger Anders Samuelsen.

Han hentyder til, at partiet vil bruge 2,5 af de fem milliarder kroner fra modernisering af den offentlige sektor til at finansiere skattelettelser. Ifølge Samuelsen selv giver det en offentlig vækst på 0,72 procent, når man har trukket de 2,5 milliarder fra regnestykket.

- Så helt at komme uden om at pille ved de 0,8 procent, det kan man ikke. Så på den måde er det præcis, hvad jeg sagde i sidste uge.

Ifølge Anders Samuelsen har regeringen endnu ikke budt Liberal Alliance og De Konservative til reelle forhandlinger. Finansministeriet er i gang med at regne deres udspil igennem.

/ritzau/