LA: Vi forgælder vore børn med ubetalt velfærd

Danmark gældsætter sig med velfærd, som ikke er betalt, siger Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen.

Danmark gældsætter sig årligt for milliarder af kroner med dækningsløs velfærd. Vi sender en ubetalt regning vil vore børn. Vi skal i stedet slanke det offentlige ti procent og sænke skatterne, så der skabes vækst, og over 100.000 danskere får job på ti år.

Det siger Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen om sin politik. Den skaber 124.000 job på ti år, letter skatten for 113 milliarder kroner og øger væksten med 108 milliarder kroner ifølge Finansministeriet, men øger uligheden, skriver Berlingske.

- Jeg vægter højere, at folk får lidt flere penge mellem hænderne, og der skabes flere job og et større BNP, end om vi ligger nummer et eller otte på lighedsbarometret. Efter vor politik ligger vi stadig meget mere lige end svenskerne, siger Anders Samuelsen.

Han vil sløjfe topskat og registreringsafgift, give alle skatteydere et bundfradrag på 84.000 kroner årligt, fastfryse grundskylden og sænke selskabsskatten til 12,5 procent. Det skader ikke velfærden, at der er 92.000 færre offentligt ansatte om ti år, mener han.

- Nej. Vi følger bare Produktivitetskommissionens analyse: Det kan vi godt gøre, uden at det koster noget på selve velfærden. Det er pointen med effektivisering: At gøre tingene smartere, siger Anders Samuelsen.

Han frygter ikke samfundets sammenhængskraft, når de ti procent rigeste tjener 61.000 kroner mere på ti år, mens de ti procent fattigste må nøjes med et plus på 7000 kroner.

- Nej. Det skaber problemer, at vi har for mange udenfor arbejdsmarkedet. Vi har et kæmpe underskud på de offentlige finanser næste år omkring 80 milliarder kroner, siger Anders Samuelsen.

- Vi låner penge af kommende generationer for at finansiere en velfærd, vi ikke har råd til. Det kommer til at presse vor sammenhængskraft.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.