LA vil stemme om bankunion ligesom EL og DF

Danmark bør stå udenfor bankunion, mener Liberal Alliances EU-ordfører, Mette Bock, som kræver folkeafstemning

Danmark bør blive uden for bankunionen ligesom Sverige og Storbritannien. Ellers bindes danskerne til at støtte uansvarlige sydeuropæiske banksystemer. Regeringen snyder danskerne, hvis den udelukker en folkeafstemning.

Det siger Liberal Alliances europaordfører, Mette Bock, i en kommentar til, at regeringen konkluderer, at danskerne ikke skal stemme om bankunionen.

Begrundelsen er, at Danmark ikke overlader suverænitet til EU i ubestemt omfang efter grundlovens paragraf 20. Regeringen kan tilslutte Danmark til bankunionen efter grundlovens paragraf 19 om at indgå traktater.

- Nu har regeringen lurepasset i mere end et år, så det er på tide, at den toner rent flag og i det mindste fortæller, at den ser dansk deltagelse i bankunionen som en fordel, siger Mette Bock i en pressemeddelelse.

Hun skoser regeringen for at tie om, hvorvidt Danmark skal gå med.

- Hos Liberal Alliance er holdningen dog helt klar, for vi mener, at Danmark skal holde sig ude af bankunionen. EU består af 28 lande med vidt forskellige forhold for bankerne, siger Mette Bock.

- Vi har styr på tingene i modsætning til de sydeuropæiske lande, og derfor skal der ikke træffes nogen beslutning, uden at danskerne bliver taget med på råd gennem en folkeafstemning.

Danskerne kan komme til at hæfte for uansvarlige sydeuropæiske banker, mener hun.

- Hvis Danmark går med i bankunionen, så binder vi danske borgere til at støtte op om uansvarlige sydeuropæiske systemer, og de er præget af enorm usikkerhed. Den risiko vil Liberal Alliance ikke være med til at løbe, siger Mette Bock.

- Derudover viste finanskrisen, at vi i Danmark allerede har et velfungerende system, og det skal ikke udfordres ved at gå med i det eksperiment, som bankunionen er.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.