Lån bøger, når du selv har tid

Selvbetjening og næsten fri adgang mellem hylderne.

Selvbetjening og næsten fri adgang mellem hylderne.Det kan blive mere norm end undtagelse, når man i fremtiden besøger Vesthimmerlands biblioteker.

Selvbetjening og næsten fri adgang mellem hylderne.Det kan blive mere norm end undtagelse, når man i fremtiden besøger Vesthimmerlands biblioteker.

Det kan blive mere norm end undtagelse, når man i fremtiden besøger Vesthimmerlands biblioteker. Styrelsen for Bibliotek og Medier har netop bevilget 300.000 kr. til indretning af to af kommunens øvrige tre biblioteker i 2010. I Vesthimmerland er interessen for konceptet så stor, at det sidste bibliotek formentlig følger efter i 2011. Aalestrup kom først Ideen med et bibliotek, man kan komme ind i uden for almindelig åbningstid er afprøvet i Aalestrup siden sommer og begejstringen for resultatet har været stor. Både blandt brugere og biblioteksfolk. Så stor, at man har søgt om at åbne to nye biblioteker op på denne måde. - Vi føler, vi har givet brugerne en serviceudvidelse, der vil noget. Og alle skrækscenarier er gjort til skamme: Vi har hverken oplevet hærværk, tyveri eller vilde fester blandt reolerne, fortæller biblioteksleder Lisbeth Arent fra Aalestrup Bibliotek. Sygesikring er nøgle Konceptet fungerer sådan, at man skal bruge sit sygesikringskort for at lukke sig ind på biblioteket uden for de almindelige åbningstider. For eksempel om aftenen eller om søndagen, hvor mange har tid til at se efter bøger. Det giver en vis kontrol med hvem der kommer ind mellem bøger, dvd'er og cd'er. Desuden er der opstillet overvågningskameraer, så man kan se efter, hvis noget er i uorden når personalet vender tilbage bag skranken. - Mange borgere fra de øvrige dele af Vesthimmerland har spurgt mig, om vi dog ikke også kunne lave åbne biblioteker i Farsø, Løgstør og Aars. Og det er faktisk planen, kan bibliotekschef Bo Jacobsen oplyse. Planen er dog ikke så fremskredet at han kan fortælle hvilke to biblioteker der står først med at få udvidet deres åbningstid.