Lån en million - og få 500 kroner i rente

For første gang nogensinde lancerer Spar Nord og Totalkredit boliglån med negativ rente

Chefanalytiker Martin Lundholm, Spar Nord: - Det lyder fuldstændig grotesk. Men tager du et F-kort boliglån i dag, så kan du forvente at blive beskattet af det renteafkast, du får.

Chefanalytiker Martin Lundholm, Spar Nord: - Det lyder fuldstændig grotesk. Men tager du et F-kort boliglån i dag, så kan du forvente at blive beskattet af det renteafkast, du får.

NORDJYLLAND:Lån en million kroner og få 500 kroner i rente om året.

Sådan lyder det nyeste tilbud inden for boliglån fra Spar Nord og Totalkredit. Det drejer sig om de såkaldte F-kort lån, hvor renten aktuelt er på -0,05 procent - minus en halv promille.

Boligejeren får dog ikke udbetalt renten kontant. Den omsættes automatisk til afdrag på gælden, også selv om boligejeren har valgt et afdragsfrit lån.

Eneste ulempe ved den negative rente er, at boligejeren skal huske at betale skat af den!

- Det lyder fuldstændig grotesk. Men tager du et F-kort boliglån i dag, så kan du forvente at blive beskattet af det renteafkast, du får. Det gælder også, selv om afkastet bruges til at nedbringe gælden, forklarer Martin Lundholm, chefanalytiker i Spar Nord.

Kort-lån er blevet et udbredt alternativ til F1-lån, hvor omkostninger i form af kursskæring og bidrag vejer tungt.

- Ved kortlån justeres renten hvert halve år, men da de bagvedliggende obligationer har længere løbetider, er risikoen for rentehop lavere ved refinansiering, forklarer Martin Lundholm.

Han vurderer, at perioden med negative renter vil være kort - i hvert fald ikke ”årevis”.

Boligejere med kortlån kommer dog ikke ligefrem til at tjene på at låne penge. De skal nemlig betale bidrag, 0,75 procent for et lån med afdrag.

Selv når skatten af den negative rente er betalt, vil den månedlige ydelse for et kortlån på fx en million kroner dog stadig være over 200 kroner lavere end for et afdragsfrit F1-lån.

Realkredit Danmark udsteder i øjeblikket ikke kortlån med negativ rente. Selskabet vil dog ikke udelukke, at det kan ske på et tidspunkt. RD har tidligere tilbudt F1-lån med negativ rente.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.