Låner 18 mio. til klimasikring

Henvendelse til økonomi- og indenrigsministeren bar frugt

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Frederikshavn Kommune fik torsdag tilladelse til ekstraordinært at anvende låneadgang til 18,4 millioner kroner til klimaløsninger.

I forbindelse med de store regnmængder i uge 42 udtalte økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard, at hans dør stod åben for kommunerne.

Det benyttede Frederikshavn Kommune sig af og mødtes sammen med Hjørring Kommune med økonomi- og indenrigsministeren i januar.

Her fremlagde borgmester Birgit Hansen Frederikshavn Kommunes udfordringer.

Af brevet fra Økonomi- og Indenrigsministeriet fremgår det, at Frederikshavn Kommune helt ekstraordinært har fået lånedispensation på 18,4 millioner kroner til finansiering af akutte og forebyggende klimatilpasningsprojekter.

Glæde hos borgmester

- Det glæder mig, at vi her finder en praktisk løsning på et uforudset problem, så vi i Frederikshavn Kommune kan lave nogle forbedringer til glæde for borgerne, udtaler borgmester Birgit Hansen.

En del af pengene går til at få afdækket, hvilke initiativer der bedst sikrer de mest udsatte områder i Frederikshavn Kommune. Kommunen er i øjeblikket i gang med at undersøge dette yderligere. Det kan være dige- eller pumpeløsninger, marker, som kan oversvømmes, eller andre tiltag.

Når de mest effektive tiltag er afdækket, vil de blive gennemført takket være pengene, som kommunen ekstraordinært er bevilget låneadgang til.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden