Låsby Svendsen huse rives ned

Løthvej 202, der kom i fokus i landsdækkende tv sidste efterår, skal fjernes sammen med Sæbyvej 551

Poul Christoffersen
Løthvej 202 er anmeldt til nedrivning. Foto: Bent Bach
Byggeri 19. juni 2012 13:06

LENDUM: Det tidligere Låsby Svendsen hus på adressen Løthvej 202 ved Lendum skal rives ned.

Hjørring Kommune har lavet en frivillig aftale om nedrivning med advokat Poul Holmgaard, som via selskabet Projektudvikling Århus ejer huset.
Om Låsby Svendsen tidligere har ejet Løthvej 202 kan ikke umiddelbart aflæses via en digital forespørgsel på tingbogen. Men hans karakteristiske gule opslag om udlejning har i en periode siddet fastklistret på en af husets gavle. Både før og efter konkursen. Og så sent som i efteråret 2011 optrådte han som udlejer af huset i tv programmet Bag Facaden.
Der var også tegn i huset på, at det trods et ubeskriveligt rod havde været beboet.
Poul Holmgaard, der på det tidpunkt var advokat for Låsby Svendsen, erklærede at hans planer med huset var at få det revet ned. Så sendte Hjørring Kommune et tilbud om nedrivning, som advokaten ikke kunne afslå.
- Huset er betegnet som bevaringsværdigt. Men det er blevet brugt til udlejning under meget dårlige forhold. Vi er interesseret i at få det revet ned, hvis vi får lov, siger planlægger Bente Mourizsen.
Ønsket om at nedrive huset er nu offentliggjort som led i en fire uger lang høringsproces, som er sædvane for bevaringsværdige bygninger.
Et andet hus i kommunen, som Låsby Svendsen troede han ejede, skal også rives ned. Det drejer sig om Sæbyvej 551, hvor den foretagsomme handelsmand fik et ungt par til at leje huset, selv om hushandlen ikke blev tinglyst. Huset har efterfølgende stået været ubeboet gennem lang tid.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...