Låsby Svendsen huse rives ned

Løthvej 202, der kom i fokus i landsdækkende tv sidste efterår, skal fjernes sammen med Sæbyvej 551

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Løthvej 202 ejes af Projektudvikling Århus, men de to mobilnumre i et af husets vinduer tilhører Boligselskabet Kjellerupvej ApS. Selskabet blev stiftet efter Låsby-Svendsens konkurs med hans samlever i direktionen, og det er under tvangsopløsning. Foto: Bent Bach

LENDUM:Det tidligere Låsby Svendsen hus på adressen Løthvej 202 ved Lendum skal rives ned.

Hjørring Kommune har lavet en frivillig aftale om nedrivning med advokat Poul Holmgaard, som via selskabet Projektudvikling Århus ejer huset.
Om Låsby Svendsen tidligere har ejet Løthvej 202 kan ikke umiddelbart aflæses via en digital forespørgsel på tingbogen. Men hans karakteristiske gule opslag om udlejning har i en periode siddet fastklistret på en af husets gavle. Både før og efter konkursen. Og så sent som i efteråret 2011 optrådte han som udlejer af huset i tv programmet Bag Facaden.
Der var også tegn i huset på, at det trods et ubeskriveligt rod havde været beboet.
Poul Holmgaard, der på det tidpunkt var advokat for Låsby Svendsen, erklærede at hans planer med huset var at få det revet ned. Så sendte Hjørring Kommune et tilbud om nedrivning, som advokaten ikke kunne afslå.
- Huset er betegnet som bevaringsværdigt. Men det er blevet brugt til udlejning under meget dårlige forhold. Vi er interesseret i at få det revet ned, hvis vi får lov, siger planlægger Bente Mourizsen.
Ønsket om at nedrive huset er nu offentliggjort som led i en fire uger lang høringsproces, som er sædvane for bevaringsværdige bygninger.
Et andet hus i kommunen, som Låsby Svendsen troede han ejede, skal også rives ned. Det drejer sig om Sæbyvej 551, hvor den foretagsomme handelsmand fik et ungt par til at leje huset, selv om hushandlen ikke blev tinglyst. Huset har efterfølgende stået været ubeboet gennem lang tid.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.