EMNER

Lad mobilen hvile med ris

Din telefon møder hidsige udfordringer resten af sommeren og i det kommende efterår, så vær beredt.

Både varme, kulde og fugtighed kan ødelægge din smartphone, men der er mange ting, du selv kan gøre, hvis uheldet er ude. Foto: Iris/Scanpix

Både varme, kulde og fugtighed kan ødelægge din smartphone, men der er mange ting, du selv kan gøre, hvis uheldet er ude. Foto: Iris/Scanpix

HELE LANDET: Sommeren er ikke ovre endnu, og foran os står det våde efterår, der også kan være hård kost for din smartphone, som jo både bliver brugt som GPS, når du skal finde rundt, som kamera på stranden og som musikafspiller ude og inde.

Ved udendørs brug er det en god ide at beskytte de dyre apparater mod eksempelvis varme, vand og sand, og derfor har mytrendyphone.dk, der forhandler mobiltilbehør, her samlet deres bedste råd til at beskytte din telefon mod vind og vejr.

Undgå overophedning

MyTrendyPhones mobilmekanikere anbefaler, at du i sommervarmen opbevarer din telefon i skyggen og lukker enheden mest muligt ned, når den ikke bruges.

Telefonens eget batteri kan udvikle ekstra varme. Derfor kan man med fordel sætte enheden på standby og lukke unødvendige apps og funktioner. Bliver telefonen alligevel meget varm, så læg den til afkøling på et svalt og skyggefuldt sted,

Ris til telefonen

Når du bruger din mobil i fugtige og våde miljøer som f.eks. på stranden eller på en gåtur i regnvejr, kan den tage skade.

Ifølge mytrendphone.dk er det første, du skal gøre, at slukke telefonen for at forebygge følgeskader. Læg den derefter i en hermetisk lukket pose, som fyldes med ris, så telefonen er tæt omsluttet.

Det lyder skørt, men ifølge mytrendyphone.dk har rådet især vist sig effektivt på vandskadede iPhones. Hvis du lader telefonen ligge et par dage, vil risen absorbere en stor del af fugten.

Til sidst lægges den stadig slukkede telefon til tørre på et varmt sted i yderligere et par dage. Brug eventuelt en hårtørrer, men kun på lav styrke og på afstand, da kraftig varme kan ødelægge telefonen.

Er du fingernem, kan du slutte af med at skille telefonen ad, så de enkelte dele kan tørre fuldstændig hver for sig.

/BLM/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.