Lade udbrændt - stuehus reddet

Nordjyllands Beredskab måtte have hjælp fra Beredskabsstyrelsen med kran for at nedkæmpe brand i lade med træpiller til fyr

Arkivfoto: Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Arkivfoto: Torben Hansen Foto: Torben Hansen

TAARS:En lade udbrændte totalt - men stuehuset, der lå bare få meter fra laden blev reddet, da der natten til mandag udbrød brand på en landejendom på Sæbyvej i Taars.

Alarmen lød klokken 20 minutter i to.

- Ejendommens beboere, en familie, lå og sov i stuehuset. Dem fik vi vækket og ud af huset, men de var aldrig i fare, da det lykkedes os at forhindre branden i at brede sig til stuehuset, fortæller indsatsleder Jan Mørch, Nordjyllands Beredskab i Hjørring.

Der var heller ingen dyr i fare ved branden.

- I laden stod der et pillefyr, og der var et oplag af træpiller. De brændte kraftigt, og da ladens tag bestod af metalplader, som faldt ned over de brændende træpiller, måtte vi have hjælp af Beredskabsstyrelsen. De kom med deres store kran, som kunne fjerne metalpladerne, så vi kunne komme til at bekæmpe ilden i træpillerne, forklarer indsatslederen

Han havde tre biler og otte mand fra stationen i Hjørring og to køretøjer og fire mand fra Sindal i aktion.

De kunne først returnere til deres respektive stationer ved 6.30-tiden mandag morgen.

Det var dog ikke sidste gang, brandfolkene skulle forbi landejendommen. Mandag omkring klokken 12.30 var nogle gløder blusset op, og det gav en del røgudvikling, fortæller indsatslederen.

Beredskabet måtte derfor rykke ud og efterslukke på stedet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.