Frederikshavn

Ladywalk har vundet kvindernes hjerter

Randi Hansen fra Fodslaw Frederikshavn har god grund til at være stolt

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Ruten omkring FFK-hallen og op til Knivholt, hvor den lange tur på 12 kilometer fortsætter over til skibakken er stort set den samme rute for fjerde år i træk.

Randi Hansen fra Fodslaw Frederikshavn har god grund til at være stolt. Som hun står der med pokalen for det næststørste hold og kigger udover 3000 forventningsfulde kvinder der skal deltage i Ladywalk, kommer jeg i tanke om den dag, da Randi Hansen og Gunnar Jørgensen i 2005 første gang kom op på mit kontor og fortalte om en march for kvinder. Ladywalk hed turen og det var Randi, der havde fået den Vendsysselske udgave til Frederikshavn. De fortalte, at de håbede på 6-700 deltagere. Der kom 1200. – Og jeg havde aldrig drømt om at vi ville kunne samle over 3000, siger hun og Gunnar Jørgensen, der har taget opstilling nede ved selve starten fortæller også lidt senere, at han fik tårer i øjnene, da han stod oppe på forhøjningen ved FFK.-centret og så 6000 kvindearme i vejret under den fælles opvarmning. – Det er fantastisk og jeg tror faktisk ikke, vi er toppet ved de 3152, siger han, næste år er der nogle af deltagerne, der tager en veninde med, og vi sørger også for at alle de nye hold, der var med i år, får brochuren tilsendt i 2009. Han og Randi Hansen diskuterer lidt, hvilket tal de skal melde ud for 2009. De andre år er der kommet 500 flere til hver gang. Men de er jo nordjyder. Hun siger 3400, Han siger 3600. Så vi siger 3500 deltagere forventes i 2009, og dermed vil den nordlige udgave ligesom i år være på tredjepladsen over de største deltagerantal. Kun København med 7124 deltagere og Århus med 4624 deltagere i 2008 har flere Ladywalkere end Frederikshavn.