Danmark

Læg ikke pelsen væk: Bidende koldt den næste uge

Kraftig blæst og frostgrader giver vintervejr den næste uge - kun de sydlige egne af landet vil få sne.

Læg ikke pelsen væk: Bidende koldt den næste uge

Kalenderen siger marts. Forårsbebuderne, de små hvide vintergækker og gule erantis står i fuldt flor, men meteorologerne lover bidende vinterkulde den næste uges tid.

Vinteren holder sit tag i Danmark, men snevejret frem til søndag middag vil kun ramme Bornholm og Lolland-Falster og muligvis Sydsjælland. Det siger vagthavende meteorolog hos DMI, Bill Vejdegren.

- Som det ser ud nu, er det ikke voldsomt. Der kan falde mellem fem og ti centimeter sne, men det vil kun ramme den sydøstlige del af landet. Men det bliver meget blæsende fra øst, så der er risiko for snefygning, siger Bill Vejdegren.

Resten af landet kan vente en del solstrejf, men det bliver hundekoldt.

- Det bliver meget blæsende søndag og mandag. Søndag bliver temperaturen mellem en og to graders frost og med den kraftige blæst vil det føles som 20 minusgrader, siger Bill Vejdegren.

Man skal ikke lægge pelsen, vanterne og huen væk lige foreløbig. Hele ugen bliver det koldt med ned til fem til ti graders frost om natten, og kun lidt over frysepunktet i dagtimerne.

- Kulden bliver liggende hele ugen, det bliver isende koldt. Vinden begynder dog at aftage, men flere dage kommer temperaturen ikke over frysepunktet om dagen. Især søndag og mandag bliver det meget koldt, siger Bill Vejdegren.

Først næste weekend kan der være udsigt til et omslag i vejret.

- Det kunne se ud som om, der i næste weekend nærmer sig lidt lunere luft vestfra, men det er så langt ude, at man ikke ved, som det svinger igen, siger Bill Vejdegren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.