Læge fik dagsløn på 16.000 kr.

Læge sagde op på Aalborg Sygehus og blev hyret til at operere og lære andre op i metode, han selv havde indført. Og han tog sig godt betalt.

Søren Wormslev,
Stadig flere skal have store plastikkirurgiske indgreb som følge af stigningen i antallet af fedmeoperationer. Arkivfoto
Operationer 25. februar 2011 05:00
16.000 kroner om dagen. Det indkasserede en overlæge gennem godt fire år fra Aalborg Sygehus, hvor han på løs basis udførte fedmeoperationer. Han arbejdede cirka 50 dage årligt fra 2002 til 2006 og sikrede sig dermed en årsindtægt fra det nordjyske sundhedsvæsen på omkring 800.000 kroner. Ved siden af havde han fast job i Norge. Aalborg Sygehus' direktør, Jens Ole Skov, siger, at en dagsløn på 16.000 kroner er "en ganske pæn aflønning". - Jeg forstår godt, at nogen studser over det. Det er langt fra et normalt niveau, siger Jens Ole Skov, som ikke erindrer nogen tilsvarende aftale, siden han selv tiltrådte i 2006. Overlægen havde selv som fastansat på Aalborg Sygehus været med til at udvikle metoden, hvor mavesækken opereres mindre, så sulten formindskes. I 2001 sagde han op og flyttede til Norge og var med til at indføre behandlingen af svært overvægtige her. I Aalborg kunne ingen umiddelbart tage over, og derfor hyrede man overlægen til nogle dage hver måned at komme til Aalborg og operere. - Samtidig lærte han en anden op, så der var også et uddannelsesmæssigt aspekt i det, siger Jens Ole Skov. Aalborg Sygehus har ifølge direktøren taget ved lære af arrangementet. - Vi prøver at gardere os, så der er flere, der kan det samme. Dermed undgår vi forhåbentlig i fremtiden at gøre os afhængige af én enkelt person, siger han.
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...