Læge skal i retten for at ødelægge journaler

Læge tiltalt for at overtræde lov, da han lukkede klinik. Han skulle aflevere journaler til Sundhedsstyrelsen.

Læge skal i retten for at ødelægge journaler

Politiet har rejst tiltale mod en læge og akupunktør, der mistænkes for at have destrueret sine patientjournaler for at undgå offentlig kontrol.

Lægen kræves idømt en stor bøde, og han står desuden til at miste retten til at virke som læge i en periode, hvis han kendes skyldig.

Det oplyser advokaturchef Dorit Borgaard, Københavns Politi.

Politiet har nedlagt påstand om, at lægen idømmes en bøde på ikke mindre end 250.000 kroner, og at han både skal miste retten til at udøve lægegerning og i det hele taget have med patienter at gøre - også som akupunktør - i en periode.

- Bortskaffelsen af journalerne for at unddrage sig Sundhedsstyrelsens tilsyn er efter politiets og anklagemyndighedens opfattelse en så alvorlig overtrædelse, at den pågældende læge er uegnet til at virke som læge og i det hele taget behandle patienter, skriver Dorit Borgaard i en pressemeddelelse.

Ifølge politiet har lægen overtrådt en bekendtgørelse om lægers og andet sundhedspersonales pligt til at føre journaler.

Den giver læger pligt til at føre og opbevare journaler i 10 år, så Sundhedsstyrelsen kan gennemføre tilsyn og beskytte patienter mod læger, der ikke lever op til reglerne.

Lægen er i et tv-program blevet anklaget for at behandle patienter ved at indsprøjte binyrebarkhormon, da de opsøgte ham for at få akupunktur.

Ifølge tiltalen, som politiet nu har rejst, bortskaffede han sine patientjournaler, da han lukkede sin klinik, i stedet for at videregive dem til Sundhedsstyrelsen via embedslægen.

Sundhedsstyrelsen bad i maj 2010 politiet om at efterforske sagen. Forinden havde styrelsen midlertidigt frataget lægen hans autorisation, mens sagen blev undersøgt.

Den midlertidige inddragelse af autorisationen blev i sommer blåstemplet af Sundhedsministeriet.

Sagen mod lægen er endnu ikke berammet i retten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.