Læge tog penge for at undersøge gravid mand

Opgørelse over afviste lægeregninger viser fejl for 50 millioner kroner

Almindeligvis er de kvinder, der undersøges for graviditet, men en læge har ifølge sin regning undersøgt en gravid mand. Arkivfoto

Almindeligvis er de kvinder, der undersøges for graviditet, men en læge har ifølge sin regning undersøgt en gravid mand. Arkivfoto

DANMARK:En graviditetsundersøgelse af en mand. En patient, som bliver undersøgt flere gange samme dag.

Det er blot et par eksempler på lægeregninger, som automatisk bliver afvist, når de lander hos regionerne, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten fredag.

Hvert år får de praktiserende læger 264.228 regninger retur til en værdi af ca. 50 mio. kr., viser den første landsdækkende opgørelse over afviste lægeregninger fra Danske Regioner.

En procent af udgifterne

Selv om fejl for 50 mio. kr. kun udgør ca. 1 pct. af de samlede udgifter til praktiserende læger, betragter Danske Regioner problemet som stort.

- Fordi vi skal sikre, at der ikke udbetales offentlige penge for ydelser, der ikke er leveret. Samtidig er de afviste regninger kun toppen af toppen af isbjerget,« siger Jens Stenbæk (V), der som chefforhandler for regionale arbejdsgivere står midt i et opgør med Praktiserende Lægers Organisation (PLO) om en ny overenskomst.

Ikke fejl eller fusk

På den anden side af bordet understreger formand Henrik Dibbern, PLO, at afviste lægeregninger ikke er ensbetydende med fejl eller fusk.

- De afviste regninger udgør en meget lille del af den samlede volumen, og jeg er ikke sikker på, at regionerne har ret i, at de ville blive rige af mere kontrol og en anden form for afregning. Det er lige så sandsynligt, at det er lægerne, som bliver rigere,« siger Henrik Dibbern.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.