Læger brugte forskningsmidler på Michelin-middag

Rigshospitalet undersøger læger for groft misbrug af forskningsmidler til private formål.

En middag på en Michelin-restaurant og en undersøgelse for skimmelsvamp i en privat bolig er angiveligt nogle af de ting, som læger på Rigshospitalet i København har forsøgt at betale med forskningsmidler.

Det skriver Jyllands-Posten søndag.

Avisen kan afsløre, at to hjertelæger har brugt forskningsmidler til at betale for middage på Michelin-restauranter med kuvertpriser på op mod 1500 kroner.

Afsløringen kommer i kølvandet på en anden skandale om misbrug af forskningsmidler på Rigshospitalet. Hospitalets hjertecenter er centrum i sagen, hvor foreløbig tre overlæger er politianmeldt.

En læge fra Neuropatologisk Laboratorium på Rigshospitalet forsøgte sidste år at betale regningen for en undersøgelse for skimmelsvamp i sit eget hus med hospitalets forskningsmidler.

I en mail til et firma, som tilbyder undersøgelser for skimmelsvamp, skrev han ifølge Jyllands-Posten den 27. marts:

- Som sagt råder jeg over egen forskningskonto med frie midler (intet krav om regnskab) på RH (Rigshospitalet, red.).

- Kontoen er tilknyttet Neuropatologisk Laboratorium, og i streng fortrolighed ville I kunne sende e-faktura hertil. Dermed vil du have Rigshospitalet, og ikke mig, som privat kunde.

Ifølge Jyllands-Posten afviste ejeren af firmaet idéen, fordi han syntes, at det var forkert at gøre. Lægen selv erkender efterfølgende at have handlet forkert, og Rigshospitalet vil nu undersøge sagen nærmere.

De forskellige sager om svindel med forskningsmidler bekymrer professor og ekspert i økonomisk kriminalitet på Aalborg Universitet Lars Bo Langsted.

- Mit overordnede indtryk er, at der har været en helt syg kultur, og at vi med kuvertpriserne (på Michelinrestauranterne, red.) bevæger os i retning af det strafbare, siger han til Jyllands-Posten.

Lægelig direktør på Rigshospitalet, Jannik Hilsted, understreger over for avisen, at man ikke accepterer misbrug af forskningsmidler på hospitalet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.