Nordjylland

Læger koster kassen

Dyrt, når regionen må lade private firmaer overtage lægeklinikker

Arkivfoto: Lars Pauli

Arkivfoto: Lars Pauli

NORDJYLLAND:Det er dyrt, når Region Nordjylland må opgive at lokke en ny praktiserende læge til et område. I en del tilfælde har løsningen været at sende opgaven i udbud. Det har betydet, at private firmaer har overtaget driften af lægeklinikker.

Det er en forholdsvis kostbar løsning, viser en opgørelse. Oven i det har kvaliteten nogle gange givet diskussion.

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende lørdag.

I gennemsnit er regionens årlige udgift pr. patient 300 kr. højere i en udbudsklinik, end hvis der var tale en gammeldags praktiserende læge. Opgjort pr. læge kan det give en årlig merudgift på mere end en halv million kroner.

- Det er en voldsom merpris. Men så er der også det med kvaliteten. Mange - især ældre patienter - sætter pris på at have egen læge, som de kender, siger regionsrådsmedlem Per Larsen (K) til NORDJYSKE.

Regionens forvaltning peger i en økonomirapport på, at situationen kan give øgede udgifter på almenlægeområdet. Flere regionsmedlemmer mener, det er svært at gøre mere, end man gør nu.

SF’eren Lene Linnemann mener, at løsningen kan være, at de praktiserende læger bliver offentligt ansat. Det vil dog kræve en lovændring.

- Nu er det sådan, at hvis der ikke er nogen til at overtage en klinik, så skal regionen sørge for lægedækningen, siger Lene Linnemann.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.