Læger nedkøler 10-årig dreng for at redde hans liv

Elev på friskole i Vestjylland er snart et døgn efter tørklæde-ulykke fortsat i kritisk tilstand.

Læger nedkøler 10-årig dreng for at redde hans liv

En 10-årig dreng, der onsdag morgen blev fundet hængende i et tørklæde ud af et vindue på Boddum-Ydby Friskole, er forsat i livsfare.

Drengen er indlagt på Skejby Sygehus, hvor han i næsten et døgn har ligget i respirator, og lægerne forsøger at redde hans liv.

- Man sænker hans kropstemperatur, så han ikke bruger så meget energi. Så han bruger energien de rigtige steder og kan blive rask, siger vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Det var en elev, der fandt den 10-årige hænge bevidstløs i noget "tørklædelignende beklædning" - en såkaldt halsedise. Eleven alarmerede straks en lærer, som fik ringet til alarmcentralen.

Sammen med en forælder hjalp læreren den forulykkede dreng ned fra vinduet, hvorefter de gav ham livreddende førstehjælp. Han går i 4. klasse på skolen, der ligger ved Hurup.

En lægeambulance ankom kort tid efter og overtog livredningen. Også en helikopter blev fløjet til stedet og tog drengen med til Skejby Sygehus.

Den 10-åriges forældre blev hurtigt underrettet og nåede op på skolen, før drengen blev fløjet med helikopter på sygehuset. Børn og forældre har onsdag modtaget psykologhjælp.

Skoleleder Morten Mebin tror, at drengen ville hoppe ud af vinduet til skolens sportsplads.

- Han har formentlig villet hoppe ud af et lille toiletvindue, og så er han kommet til at hænge fast i et håndtag i bunden af vinduet med en halskrave, siger Morten Mebin til Ritzau.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.