Læger og regioner taler ikke sammen

Der er ingen møder i kalenderen mellem læger og regioner, og parterne taler heller ikke sammen.

Læger og regioner taler ikke sammen

Mens en konflikt på lægeområdet truer syge danskeres pengepung, så er der ingen udsigt til, at de stridende parter sætter sig sammen og finder en løsning.

Forhandlingerne mellem de praktiserende læger og Danske Regioner er gået i stå, og lige i øjeblikket er der iskold tavshed mellem parterne.

- Der er ikke aftalt møder med lægerne, og der er lige nu ikke nogen dialog, siger Martin Deichmann, presserådgiver i Danske Regioner.

Danske Regioner og de praktiserende læger strides om en ny overenskomstaftale. Parterne er gået fra hinanden mange gange i det lange forhandlingsforløb, som startede allerede sidste år.

Fredag opsagde regionerne den eksisterende aftale med lægerne. Efterfølgende annoncerede regeringen et lovindgreb, hvor den gældende aftale mellem læger og regioner forlænges til 1. september 2014.

Ifølge sundhedsminister Astrid Krag kan parterne dermed forhandle en ny aftale på plads, der i så fald kan træde i kraft tidligere, hvis parterne bliver enige.

Men indtil videre taler parterne altså slet ikke sammen.

Fra formanden for de praktiserende lægers organisation PLO, Henrik Dibbern, lyder det også, at der ikke er aftalt møder med regionerne, og at der i øvrigt fra lægernes synspunkt heller ikke er noget at forhandle om.

- Der er ikke tale om, at vores aftale forlænges. Der er tale om, at vores aftale udløber, og så er der en lovgivning, der træder i kraft, som på nogle måder minder om vores aftale, sagde Henrik Dibbern mandag.

Lægerne mener, at lovforslaget indeholder en række forringelser, der vil gå ud over både personale og patienter.

PLO opfordrer derfor deres medlemmer til at melde sig ud af det offentlige i protest mod regeringens indgriben i lægernes konflikt med regionerne.

Det vil betyde, at patienterne fra 1. september skal betale for et besøg hos lægen. Herefter er det op til det offentlige, hvor mange penge, der skal refunderes til patienten.

Ifølge Jyllands-Posten tirsdag vil Danske Regioner ikke garantere, at patienter vil få alle pengene retur for lægebesøg.

- Det kommer an på, hvilken takst, der bliver sat, siger formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S) til avisen.

Regeringens lovforslag bliver fremsat 28. maj.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.