Læger tilbage til forhandlingsbord

Regionen indkalder praktiserende læger til møde om sundhedshus

De arkæologiske undersøgelser er i gang på grunden, hvor regionen vil bygge sundhedshuset. Foto: Kurt Bering

De arkæologiske undersøgelser er i gang på grunden, hvor regionen vil bygge sundhedshuset. Foto: Kurt Bering

BRØNDERSLEV:Der gøres nu et nyt forsøg på at få de praktiserende læger i Brønderslev tilbage til forhandlings- bordet omkring indflytning i et sundhedshus.

Region Nordjylland er klar til nye forhandlinger med lægerne omkring deres ønsker til et kommende sundhedshus, og tirsdag mødes Region Nordjylland med repræsentanter for de otte praktiserende læger i Brønderslev, for at høre, hvilke ønsker lægerne har omkring indflytning i et sundhedshus.
De praktiserende læger havde ellers efter årelange forhandlinger meldt hus forbi, og foreslået at bygge eget hus.
Men lægerne har ladet en dør stå på klem for nye forhandlinger med regionen, og det er disse forhandlinger, der er kommet i stand i weekenden.
- Jeg håber da, at vi kan forhandle os frem til et fornuftigt resultat. Vi vil selvfølgelig gerne have lægerne med i forhandlingerne så tidligt i forløbet som muligt, så de er med omkring indretningen af huset, siger afdelingschef i primær sundhed i Region Nordjylland, Henrik Sprøgel.
Der er fra statens side bevilget 43 mio. kr. til sundhedshuset i Brønderslev. Det svarer til halvdelen af udgifterne til huset.
Det er planen, at læge- delen skal udgøre ca. 75 procent af huset, mens kommunens sundhedsfunktioner udgør de sidste 25 procent.
Det står klart, at sundhedshuset i Brønderslev bygges uanset om lægerne vil være med eller ikke.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.