Læger truer med at lukke for patienter

Hvis regeringen griber ind i striden mellem læger og regioner, må danskerne gå forgæves til lægen

Arkivfoto

Arkivfoto

KØBENHAVN:Lukket på grund af vrede. Sådan kan beskeden på en lukket dør til den praktiserende læge lyde, når konflikten mellem Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation (PLO) nu spidser til, skriver Jyllands-Posten.

De regionale arbejdsgivere ventes fredag at opsige den eksisterende aftale med lægerne, og de praktiserende læger er klar til at låse døren for de syge, hvis de - som forventet - bliver mødt med et lovforslag fra regeringen, som minder om regionernes udspil.

- Hvis lovforslaget ligger bare i nærheden af det, som regionerne har lagt foran os, så vil patienterne komme til at opleve en låst dør til deres lægepraksis, siger Henrik Dibbern, formand for de praktiserende læger.

Alle lukker samtidigt

Han understreger, at det er alle landets 2100 lægehuse, som vil holde lukket samtidig. Og der er ikke bare tale om en enkelt eller to lukkedage. Det vil derimod kunne mærkes ude i de små familier, siger han til Jyllands-Posten.

Ifølge DR Nyheder er regeringen på allerede klar til at annoncere et lovindgreb fredag, når regionerne efter al sandsynlighed opsiger aftalen med lægerne.

Herefter vil der kun gå nogle få timer, før regeringen vil orientere, at de laver et lovindgreb, erfarer DR Nyheder. Beslutningen om lovindgreb skulle også være afstemt med Venstre.

Indgreb for regionerne

Regeringen vil lovgive til regionernes fordel på nogle af de centrale konfliktpunkter i forhandlingerne mellem Praktiserende Lægers Organisation og Danske Regioner.

Det betyder blandt andet et opgør med lægernes vetoret om placeringen af lægehusene, så det fremover vil være regionerne og ikke lægerne, der i sidste ende bestemmer, hvor lægepraksisserne skal placeres.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.