Lægerne klager over ministerier til ombudsmanden

Finans- og Sundhedsministeriet overtræder tidsfristen for aktindsigt med over flere uger.

Lægerne klager over ministerier til ombudsmanden

Praktiserende Lægers Organisation (PLO) har valgt at klage til ombudsmanden over Finansministeriet og Sundhedsministerier. Det skriver Ugeskrift for Læger på sin hjemmeside.

- Vi har klaget til ombudsmanden, fordi de to ministerier ikke har givet os den aktindsigt, som vi har ret til ifølge loven, siger Henrik Dibbern, formand for PLO.

Klagen til ombudsmanden kom 30. april, fordi PLO endnu ikke havde fået adgang til centrale dokumenter, der ligger til grund for Rigsrevisionens rapport, der bruges i den verserende strid mellem de praktiserende læger og regeringen.

Allerede 26. marts søger PLO aktindsigt i samtlige dokumenter i relation til rapporten.

Svaret fra Finansministeriet lyder, at man grundet travlhed ville svare inden fire uger, mens Sundhedsministeriet 12. april skriver, at man grundet "principielle overvejelser" ikke har kunnet svare inden 10 dage.

Den lange behandlingstid får Oluf Jørgensen, forskningschef på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, til at komme med kritik af de to ministerier.

- Det er klart alt, alt for lang tid. Offentlighedsloven siger, at der skal gives aktindsigt snarest. Og så er der en frist på ti dage. Men hovedregel er snarest, altså så hurtigt man overhovedet kan. Kun helt undtagelsesvist bør man gå ud over, siger han.

Dagen efter klagen blev indgivet til ombudsmanden ankom dokumenterne fra Finansministeriet.

Sundhedsministeriet oplyser, at man 3. maj har givet lægerne aktindsigt og sendt de ønskede dokumenter til dem.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.