Danmark

Lægestudiet i Aarhus indfører kvote 2-optagelsesprøver

Inden Aarhus Universitet udvider kvote 2 for lægestuderende, vil man undersøge, hvordan man finder de rigtige.

Lægestudiet i Aarhus indfører kvote 2-optagelsesprøver

I fremtiden skal medicin- og tandlægestuderende, der optages via kvote 2 på Aarhus Universitet, igennem en optagelsesprøve for at sikre, at det er de mest motiverede studerende, der bliver optaget.

Det fortæller prodekanen for de sundhedsvidenskabelige studier på Aarhus Universitet, Berit Eika, til Ritzau.

- Vi vil gerne have folk, der både er dygtige bogligt og har motivationen, samtidig med at de har nogle menneskelige egenskaber til at kommunikere og træffe etiske, gode beslutninger, siger hun.

- Så vi vil arbejde med nogle optagelsesprøver, hvor vi kommer til at møde kvote 2-ansøgerne og prøve dem af på forskellige konkrete ting, der har betydning for studiet, tilføjer hun.

I dag ser de fleste uddannelsessteder kun de ekstra papirer, som kvote 2-ansøgere sender ind sammen med deres eksamensbevis fra ungdomsuddannelsen.

Og det gør det umuligt at vurdere, om ansøgeren har andre egenskaber, der opvejer for det høje karaktergennemsnit, de mangler for at søge ind via kvote 1, mener Berit Eika.

Indtil de har fundet den rette metode til at optage de dygtigste kvote 2-ansøgere, vil medicin- og tandlægestudiet i Aarhus fortsat kun optage 10 procent af sine studerende via den bløde kvote.

- Først vil vi blive gode til at vælge de rigtige kvote 2-studerende. Herefter vil vi gå efter en udvidelse af kvoten, siger Berit Eika.

Prodekanen fortæller samtidig, at fordi optagelsesprøver koster mere end den nuværende kvote 2-model, så bliver der en grænse for, hvor lavt et karaktergennemsnit man kan have for at komme i betragtning til optagelse via kvote 2.

- Der vil være en markant tærskel for, hvad du skal kunne bogligt for overhovedet at søge via kvote 2, da vi ikke kan tage 5000 til samtale, siger Berit Eika.

Hun erkender, at det kan være med til at afholde studerende med et karaktergennemsnit lavere end det boglige krav fra overhovedet at søge.

Men samtidig påpeger hun, at det også sikrer, at der ikke optages studerende, hvor man på forhånd kan se, at deres chance for at gennemføre studiet er lille.

For at komme ind på medicinstudiet via kvote 1-ordningen i 2012 skulle man have et karaktergennemsnit på 10,4, mens man kun behøvede 9,8 for at komme ind på tandlægestudiet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.