Læk af kendis-oplysninger bliver undersøgt

Nets ser med stor alvor på, at politikere og kongehuset angiveligt har fået afluret kreditkort af Se og Hør

Nets ser med stor alvor på, at politikere og kongehuset angiveligt har fået afluret kreditkort af Se og Hør. Foto: Scanpix

Nets ser med stor alvor på, at politikere og kongehuset angiveligt har fået afluret kreditkort af Se og Hør. Foto: Scanpix

KØBENHAVN:Søndag gik alarmklokkerne i gang hos Nets.

Her fik selskabet bag dankortet kendskab til, at dagbladet BT var på vej med en historie om, at Se og Hør skulle have afluret kendte danskeres kreditkortoplysninger. Det skulle angiveligt være sket med hjælp fra en it-specialist med tilknytning til Nets.

- Det er en ny information for os, som vi tager meget alvorlig. På den baggrund har vi sat en undersøgelse i gang for at afdække, om det kan være sket, siger Ulrik Marschall, der er kommunikationskonsulent hos Nets.

Fik sms´er fra it-specialist

Oplysningerne i BT kommer på baggrund af en ny bog skrevet af journalisten Ken B. Rasmussen, som i fem år har været journalist på Se og Hør. Ifølge bogen, der er skrevet som en roman, fik journalister på Se og Hør tilsendt sms’er, når en kendt person havde brugt sit kreditkort.

Det skulle angiveligt være årsagen til, at Se og Hør eksempelvis kunne spore prins Joachim og prinsesse Marie på deres ellers hemmelige bryllupsrejse og bringe billeder af dem.

Ifølge Ulrik Marschall er det for tidligt at afgøre, hvad konsekvenserne kan blive, hvis det viser sig, at oplysningerne i bogen er rigtige.

- Når undersøgelsen ligger der, så træffer vi de beslutninger, som vi finder er rigtige, siger Ulrik Marschall.

Venstre kræver undersøgelse

Også på Christiansborg har sagen vakt stor opsigt. Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, kræver en undersøgelse fra justitsminister Karen Hækkerup (S).

Han mener, at hvis Se og Hør har betalt en ansat i Nets for at levere kendtes fortrolige oplysninger om brug af kreditkort, tangerer det skandalen i mediemogulen Rupert Murdochs News Corp. Skandalen tvang Murdoch til at lukke sladderbladet News of the World.

Nuværende chef afviser

Se og Hørs chefredaktør, Niels Pinborg, siger i en pressemeddelelse, at han ikke er vidende om, at ugebladet systematisk har overvåget kendte og kongelige personers kreditkort i perioden fra 2008 til 2012.

- Det er ikke arbejdsmetoder, som jeg kan stå inde for, og det er ikke arbejdsmetoder, som kommer til at finde anvendelse under min ledelse af Se og Hør, siger Niels Pinborg, der blev udnævnt til chefredaktør i 2013.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.