Lækre hjemmelavede rødbedebrød

Lav 15 små boller eller form dem til lange flutes.

Ingredienser 1 liter vand 5 g gær (som to-tre ærter) udrøres i vandet 1 spsk. Salt 1 spsk. akaciehonning 200 g. havregryn 200 g. (i alt) solsikkekerner og græskarkerner 2 revne rå rødbeder ca. 100 g. rugmel ca. 500 g mel fra Nyborggård (eller anden god hvedemel) 4-5 spsk. koldpresset olivenolie Fremgangsmåde Alle ingredienserne æltes sammen til en dej, som ikke må blive alt for fast. Olivenolien hældes over dejen og den hæver 8-10 timer, eller natten over, tildækket og køligt. Dejen formes til flutes eller boller og sættes på en plade med bagepapir. Bages ved 200 grader i ca. 20-30 min. Husk, at ovne er forskellige så se og mærk på brødet. Skal det fryses ned og genopvarmes skal det ikke være "for bagt" i første omgang. Velbekomme