Lær breakdance på Kappelborg

En af Danmarks bedste breakdansere, Jon Stage, leder en workshop på Kappelborg på lørdag.Foto: Paw Friis

En af Danmarks bedste breakdansere, Jon Stage, leder en workshop på Kappelborg på lørdag.Foto: Paw Friis

Kulturhuset Kappelborg vender for alvor blikket mod de unge på lørdag. Da er den store sal i kulturhuset helliget breakdanse og hiphop-musik og hele kulturen omkring dansen og musikken.

Det er en af Danmarks bedste breakdansere, Jon Stage, der fører an og lærer fra sig ved en workshop, som alle interesserede kan være med i ganske gratis.
Der har været tilmelding til workshoppen via blandt andet Jons hjemmeside, men der er endnu få ledige pladser, og interesserede kan tilmelde sig hos enten Kappelborgs kommunikationsmedarbejder Winnie Nielsen eller på husets kontor.
Jon Stage bor i Silkeborg. Han er uddannet professionel moderne danser og koreograf ved Dansestudiet.dk og han er autodidakt breaker.
I workshoppen på Kappelborg bliver der arbejdet med koreografi baseret på rocking og break - rocking er baseret på nogle simple trin som to-step, running man og shuffle, som også er kendt som toprock i breaking.
- På pladsen ud mod Skolevej har der i hele husets levetid været rigtig mange unge skatere og med workshoppen i breakdance udvider vi Kappelborgs tilbud til de unge, og det glæder mig, at der blandt de tilmeldte til workshoppen er mange af de dygtigste gymnaster fra gymnastikforeningen. Breakdance udøves overvejende af drenge og unge mænd, men der er også mange piger blandt de tilmeldte allerede, siger lederen af kulturhuset, Lars Ilum.

Nordjysk battle

- Jeg er begejstret af breakdance og af hele kulturen omkring breakdance og hiphop, og jeg håber, at vi kan følge op på workshoppen på lørdag ved en gang i efteråret at arrangere en slags nordjysk battle i breakdance - en slags nordjysk mesterskab, som man også kunne kalde det.

- Skagen har allerede en række store arrangementer som primært er for de mere voksne, og det kunne være spændende om vi kan få byen sat på landskortet hos de unge.
- Jeg er overbevist om, at en nordjysk battle vil vække opsigt blandt breakdansere i hele landsdelen, og hvis vi kan skaffe økonomien til det, ville det være et spændende også at få et af de store navne indenfor breakdance på verdensplan til komme og give opvisning og måske deltage i en workshop, siger Lars Ilum.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.