Lær Emmelie de Forest at kende

God ven og læsehest

Denmark's Emmelie de Forest addresses a press conference after winning the 2013 Eurovision Song Contest on May 19, 2013. AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL

Denmark's Emmelie de Forest addresses a press conference after winning the 2013 Eurovision Song Contest on May 19, 2013. AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL

KØBENHAVN:Den danske sangerinde Emmelie de Forest er på alles læber lige nu efter sejren i Eurovision lørdag aften. Bliv klogere på den 20-årige her:

Hvad kan du godt lide?

- Jeg elsker at gå ture og være sammen med min familie og venner. Og at læse bøger. Jeg er en rigtig læsehest.

Hvad læser du?

- Jeg læser både romaner, krimier og biografier. Min yndlingsbog er Stormfulde Højder af Emily Brontë. Det er en mørk historie, der handler mere om hævn end om kærlighed, og mit album er faktisk meget inspireret af den.

Chokolade og Kate Bush

Hvad er din dårligste vane?

- Jeg er meget glad for chokolade, men jeg ved ikke, om det er en dårlig vane.

Hvem er dit største idol?

- Det er Kate Bush. Hendes måde at synge på og være på kan jeg godt lide. Hun er sådan lidt underlig, og hendes tekstunivers er meget inspireret af naturen. Hun er en gennemført fantastisk artist.

Hvem drømmer du om at møde?

- Kate Bush er nok den, jeg helst vil møde. Så ville jeg fortælle hende, hvor meget hendes musik betyder for mig, og hvor meget hun har inspireret mig.

Musikken er vigtigst

Dyrker du sport?

- Jeg har dyrket meget sport tidligere, men ikke så meget nu. Jeg har en pony hjemme i Jylland, men jeg når ikke at ride så meget nu, hvor jeg bor i København. Der bliver det til gengæld til nogle løbeture i Fælledparken. Jeg kan også godt lide at stå på ski og løbe på skøjter.

Hvad kan du bedst lide ved dig selv?

- Jeg er udadvendt og god til at møde nye mennesker, og så synes jeg, at jeg er en god ven overfor mine venner.

Hvad kan du knap så godt lide ved dig selv?

- Jeg er ind i mellem ret langsom. Jeg gider ikke at stresse, så jeg tager tingene i et langsomt tempo. Og så har jeg temperament. Jeg siger tingene, som de er.

Hvor er du om 10 år?

- Jeg laver stadig musik, håber jeg, det er jo det, jeg vil. Men det er svært at forestille sig, så er jeg jo 30 år. Det kunne være fedt at flytte til London eller New York. Jeg har aldrig drømt om at få børn. Musikken har været det vigtigste. Det kan godt være, at jeg er gift, men børn har jeg aldrig drømt om at få.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.