Lærere: Kvaliteten i højsædet

At se på ny struktur kan være et nødvendigt onde, siger formand

Unge socialdemokrater demonstrerer her imod sidste års beslutning om at spare svømmeundervisningen væk, en besparelse som blev forsvaret med, at det ikke er folkeskolens ansvar, at eleverne lærer at sømme. Det aktuelle forslag til besparelser vil føre til ringere undervisning, advarer lærerne. 

Arkivfoto: Jesper Thomasen

Unge socialdemokrater demonstrerer her imod sidste års beslutning om at spare svømmeundervisningen væk, en besparelse som blev forsvaret med, at det ikke er folkeskolens ansvar, at eleverne lærer at sømme. Det aktuelle forslag til besparelser vil føre til ringere undervisning, advarer lærerne. Arkivfoto: Jesper Thomasen

AALBORG:Politikerne må forholde sig til, hvordan de får det samlede budget på skoleområdet brugt bedst muligt.

- Og dermed mener jeg, at de må sætte kvaliteten i højsædet, siger formanden for Aalborg Lærerforening, Dorthe Kamp, i en kommentar til det udspil til besparelser på skoleområdet, der indgår i oplægget til de igangværende budgetforhandlinger.
Ifølge oplægget skal der spares eksempelvis otte millioner kroner på den almindelige undervisning og ni millioner på to-sprogsundervisningen.

En kæp i hjulet

- Det er katastrofalt, så mange millioner kroner, skolerne står til at miste, siger Dorthe kamp, der betegner besparelserne som en kæp i hjulet for den indlemmelse - også kaldet inklusion - af svage elever i folkeskolen, der netop er indledt.

- Det bliver meget sværere at få inklusionen til at lykkes, fordi lærerne får mindre tid til den enkelte elev samtidig med, at de elever de får, byder lærerne på flere udfordringer, siger hun.
Det sidste vil ifølge lærerformanden eksempelvis være en følge i tilfælde af, at to-sprogsundervisningen, der skal forberede børn med anden kulturel baggrund end dansk til folkeskolen, forsvinder.

Skolestruktur

Rådmand for området Anne-Dorte Krog (UP) har anbefalet nedlæggelse af skoler i to navngivne bydele i Aalborg for at undgå nedsættelse af undervisningen.

Så direkte ønsker Dorthe Kamp ikke at melde ud, men hun siger dog:
- Der er lavet et udmærket stykke arbejde i serviceeftersynet af kommunens skoler, hvor der bliver peget på, at der kan være skolenedlæggelser, der er nødvendige.

H

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.