Lærerformand: - Aben ender hos os

Lærerne skal betale for heldagsskolen og leverne får en ringere undervisning, siger formand for Lærerkreds Nord

- Udgifterne til reform af folkeskolen kan ikke finansieres, selv om man ændrer lærernes arbejdstid nok så meget, siger Lars Busk Hansen, formand for Lærerkreds Nord. Arkivfoto: Bent Bach <i>Bent Bach</i>

- Udgifterne til reform af folkeskolen kan ikke finansieres, selv om man ændrer lærernes arbejdstid nok så meget, siger Lars Busk Hansen, formand for Lærerkreds Nord. Arkivfoto: Bent Bach Bent Bach

VENDSYSSEL:KL’s varslede lockout af skolelærerne bliver det afgørende tema, når Lærerkreds Nord fredag holder sin ordinære generalforsamling på Hotel Viking.

- Vi befinder os i en ekstraordinær situation. Regeringen og KL fastholder at gennemføre en folkeskolereform ved at finansiere den gennem lærernes arbejdstid. Men det er i Hjørring, Frederikshavn og Læsø kommuner, vi kommer til at betale prisen, siger Lars Busk Hansen, kredsformand i Lærerkreds Nord.

Lærerne mener, at KL styrer bevidst mod en konflikt med lærerne med det formål at presse lærerne til at undervise mere og forberede sig mindre.

Hænger ikke sammen

- Det hænger slet ikke sammen, for prisen bliver betalt af kommunerne, der igennem flere år har sænket serviceniveauet i folkeskolen, samtidig med, at lærerne har fået flere opgaver. Vi har et godt samarbejde med borgmestrene i de tre kommuner, men det er vigtigt at sige, at skolen allerede nu er presset, og vi risikerer at stå i en helt ny situation efter sommerferien uden aftale om lærernes arbejdstid og en ufinansieret heldagsskole. Hvordan skal vi leve op til det, spørger lærerformanden.

Gennem de seneste år er udgifterne til folkeskolen faldet drastisk. Samlet set er hver 10. lærerstilling i Hjørring, Frederikshavn og Læsø blevet nedlagt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.