Lærerformand efterlyser regeringsindgreb

Lærernes formand Anders Bondo gentager nu opfordring til regeringen om at gribe ind i konflikten.

Lærerformand efterlyser regeringsindgreb

Håbet om en forhandlingsløsning i konflikten mellem skolelærerne og kommunerne er udsigtsløs. Derfor kan regeringen lige så godt gribe ind.

Det fastslår formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, over for Jyllands-Posten.

- Alle forventer, at der vil komme et regeringsindgreb, og jeg tror ikke, at vi finder frem til en løsning, så regeringen kan lige så godt stoppe konflikten med det samme, siger lærerformanden til avisen efter den første konfliktuge.

Anders Bondo gentager dermed den opfordring han kom med allerede i mandags, dagen før konflikten trådte i effekt. Her sagde han til Berlingske:

- For hver dag lockouten kører, oplever man endnu større forbitrelse blandt de lockoutede. Når regeringen alligevel sidder med en masterplan om et regeringsindgreb, så gør det hurtigt for skolens skyld.

Og netop den pointe fastholder Anders Bondo. Ifølge lærerformanden er forhandlinger udsigtsløse, for KL er sendt i byen af regeringen for at bane vejen for indførelsen af heldagsskolen.

- Jeg har været med til mange forhandlinger, men jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det er så styret, at det er helt utroligt, siger Anders Bondo til Jyllands-Posten.

Han hæfter sig blandt andet ved, at det er kommet frem, at regeringen har holdt møder med KL forud for forhandlingerne med Danmarks Lærerforening.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.