Lærerkonflikt: Fagforbund starter ny sag i Arbejdsretten

Ledere af skolefritidsordninger i København laver konfliktramt arbejde, mener FOA og LO.

Lærerkonflikt: Fagforbund starter ny sag i Arbejdsretten

Kommunernes Landsforening beskyldes på et nyt punkt for urent trav i forbindelse med den verserende lærerkonflikt.

Sagen drejer sig denne gang om flere ledere af skolefritidsordninger i København, der er blevet pålagt tilsynspligt med en række skoleklasser og dermed - ifølge FOA og LO - udfører konfliktramt arbejde.

De to fagforbund har derfor sendt en ny hastesag til Arbejdsretten om konfliktramt arbejde.

- Det er uhyrligt og forstemmende at se, hvordan KL-systemet bøjer reglerne om konfliktramt arbejde, siger forbundsformand Dennis Kristensen, FOA, i en pressemeddelelse.

I hastesagen anfører FOA og LO, at de berørte ledere aldrig har haft arbejdstimer på skolerne. Deres arbejdstid har udelukkende ligget i skolefritidsordningen.

De indgår normalt hverken i undervisningen eller tilsynet på skolerne, men alligevel har de siden sidste uge været pålagt tilsynspligt med hele skoleklasser.

- Når folk, der aldrig har haft tilsyn med en eneste skoleklasse, nu skal pålægges det, så burde det være en ren tilståelsessag fra kommunens side, siger Dennis Kristensen.

FOA og LO kræver hastebehandling af sagen i Arbejdsretten allerede på torsdag med krav om ophør af det konfliktramte arbejde og med påstand om bod for brud på Hovedaftalen.

I sidste uge behandlede Arbejdsretten en sag om skolepædagogernes arbejde under konflikten, efter at flere kommuner har bedt pædagogerne om at holde tilsyn med hele klasser, selvom de normalt deler ansvaret med en lærer.

Arbejdsretten måtte dog opgive at nå frem til en afgørelse, og sagen er foreløbig udsat til 14. maj, hvor lockouten af lærerne med stor sandsynlighed vil være overstået.

Dennis Kristensen mener, at KL med fuldt fortsæt forsinker behandlingen af de hastende sager i Arbejdsretten. Blandt andet ved at kræve at behandlingen af sagerne først skal for en faglig voldgift

- Det sker kun for at forsinke sagerne. Derfor bør der falde en markant og skærpet bod til KL. Det bør koste dyrt, når man tvinger medlemmer af FOA til at deltage i lockouten på kommunernes side.

- Vi er efterhånden endt i afdelingen for ufine tricks. Det er kommunerne, der har ønsket lockouten. De bør stå ved deres ansvar og selv bære konsekvenserne, siger Dennis Kristensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.