Lærerkonflikt koster hver skoleleder 20.000 kroner

Alle må spytte i kassen efter ugelang lockout. Men det vil ikke gå stille for sig, mener skolelederformand.

Lærerkonflikt koster hver skoleleder 20.000 kroner

Efter den næsten fire uger lange lockout skal landets skolelærere i gang med at fylde strejkekassen op igen. Og en del af regningen bliver sendt direkte til landets skoleledere. Det skriver Avisen.dk.

Selv om striden har handlet om lærernes arbejdstid, kommer konflikten konkret til at koste hver enkel skoleleder mere end 20.000 kroner over de næste fire år.

Det skyldes, at 98 procent af skolelederne - på trods af, at de er chefer for lærerne - er medlem af Danmarks Lærerforening.

Og her har man netop besluttet, at medlemmer, der har haft arbejde og løn under lockouten, skal betale 420 kroner ekstra i kontingent om måneden de næste fire år.

- Det står fast, at det bliver en solidarisk model - alle betaler. Forklaringen er, at alle kan få brug for konfliktkassen, siger Per Sand, formand for Organisations- og arbejdsmiljøudvalget i Danmarks Lærerforening, til Avisen.dk.

Formanden for Skolelederforeningen kaldte det i sidste uge "en rendyrket provokation for mange skoleledere, hvis vi skal fylde strejkekassen op igen på grund af en konflikt om lærernes arbejdstid". I dag er hans kommentar mere moderat.

- Jeg betragter det ikke som at blive tromlet. Det er et demokratisk system, der har truffet beslutning, og så er det sådan, det er, siger Anders Balle til Avisen.dk.

Han vurderer dog, at flere skoleledere vil blive vrede og overveje at melde sig ud af Skolelederforeningen, der er en del af Danmarks Lærerforening.

Det ekstra kontingent rammer også de tjenestemandsansatte lærere, der lige som skolelederne har passet deres arbejde under lockouten.

Desuden har lærerforeningen besluttet, at de arbejdende medlemmer skal betale et engangsbeløb på 1000 kroner 1. maj. Det beløb har Skolelederforeningen dog besluttet at betale for deres medlemmer.

- Det er for at friholde vores medlemmer mest muligt fra at blive sovset ind i konflikten, siger Anders Balle.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.