Lærerlønninger tikker ind på kommunernes konto

48 millioner om dagen.

Lærerlønninger tikker ind på kommunernes konto

KLs lockout af landets folkeskolelærere luner godt i kommunekasserne.

Samlet sparer kommunerne nemlig 48 millioner lønkroner til lærerne - om dagen. Det viser en beregning, som FTF har lavet.

FTF's beregninger viser, at kommunerne sparer hele 48 millioner kroner hver eneste dag, lærerne ikke kan komme på arbejde og få løn.

Omregner man alle lærerne til fuldtidsansatte, drejer det sig om, at kommunerne sparer løn til 38.000 ansatte med en månedlig bruttoløn på 38.000 kroner.

Og ganger man op, vil besparelsen på en måned løbe op i svimlende 1,4 milliarder kroner.

Og selvom der ikke er et økonomisk incitament for KL til at skynde sig tilbage til forhandlingsbordet med lærerne, så opfordrer Bente Sorgenfrey, formand for FTF, kraftigt de offentlige arbejdsgivere til sætte sig til forhandlingsbordet og forhandle.

- Det er aldrig for sent at finde en forhandlingsløsning. Det var regeringen, der først varslede lockout og trak KL med sig. Nu bør de også vise vejen tilbage til forhandlingsbordet, siger Bente Sorgenfrey.

Oveni de daglige 48 millioner kroner kommer det, som staten sparer på at have lockoutet omkring 15.000 konfliktramte lærere og andre undervisere, der er ansat af staten på blandt andet tekniske skoler, SOSU-skoler, frie grundskoler og professionshøjskoler.

Denne del af besparelsen har FTF ikke regnet med.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.