Lærerne betaler for reform med to timer om ugen

Lærerne skal undervise to timer mere om ugen, som et led i finansieringen af den kommende folkeskolereform.

Lærerne betaler for reform med to timer om ugen

To timers ekstra undervisning om ugen.

Sådan lyder den regning, som lærerne skal betale for den kommende folkeskolereform som regeringen, Venstre og Dansk Folkeparti torsdag indgik aftale om med De Konservative.

Det oplyser Ministeriet for Børn og Unge.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) glæder sig over den finansieringsaftale, som regeringen har indgået med Kommunernes Landsforening, i forbindelse med aftalen om kommunernes økonomi i 2014.

- Med de økonomiske rammer på plads kan den store opgave med at virkeliggøre hovedparten af fremtidens folkeskole nu gå i gang, skriver hun i en pressemeddelelse om aftalen, som også kom i hus torsdag.

Lærernes arbejdstid var ellers et af hovedstridspunkterne i konflikten mellem lærerne og kommunerne, som i slutningen af april måned endte i et regeringsindgreb.

Nu bliver en mere fleksibel anvendelse af lærernes arbejdstid som forventet en del af den samlede økonomiske pakke, som skal føre regeringens folkeskolereform ud i livet.

- Aftalen viser, at både regeringen og KL prioriterer et markant og ambitiøst løft af folkeskolen, siger børne- og undervisningsminister Christine Antorini om aftalen.

Reformen skal blandt andet også finansieres af mindreudgifter i SFO'er og klubtilbud svarende til 1,2 milliarder, samt en afbureaukratisering af folkeskolen på cirka 100 millioner kroner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.