Lærerne er sendt uden for døren på Østerbro

Jeg føler mig lidt som en skruebrækker, selvom jeg jo skal være her. Så det er underligt.

Lærerne er sendt uden for døren på Østerbro

Fra morgenstunden står de klar foran Kildevældsskolen på Østerbro i København. 50 lærere med bannere, skilte, postkort og hvide t-shirts med skriften "kvalitet eller discount".

En forhøjning på det brede fortov markerer skolens grund. Heroppe må lærerne ikke stå. De er lukket ude fra deres egen arbejdsplads.

- Vi er sendt uden for døren, fordi KL og fagforeningen ikke kan blive enige. Det ender nok med et regeringsindgreb. Vi håber, at der snart kommer en løsning, for vi vil allerhelst bare ind og undervise vores elever, siger Jeppe Krogh.

Han er tillidsmand for de overenskomstansatte lærere.

Skolen står dog ikke tom. De tjenestemandsansatte lærere er ikke omfattet af konflikten og skal gennemføre deres skema.

Dorte Engelbrecht Sørensen, der er tjenestemand og underviser i fransk og dansk, er ikke glad for situationen.

Jeg vil hellere stå hernede og være solidarisk med mine kolleger. Jeg føler mig lidt som en skruebrækker, selvom jeg jo skal være her. Så det er underligt. Det er spøgelsesbygning, vi skal op i, hvor kun få børn er der, siger hun.

Skoleleder Jørgen Bang har taget opstilling som skolepatrulje på den lille fodgængerovergang foran skolen. De få børn, der skal møde i skole, skal jo sikkert derhen. Senere må han tage en tørn som gårdvagt.

- I bund og grund er det en underlig skizofren oplevelse, fordi vi til daglig knokler for at give børnene det bedst mulige tilbud. Og nu står vi i en situation, hvor arbejdsgiverne har varslet en lockout, som vi selvfølge retter os 130 procent efter, siger han.

Ifølge Jørgen Bang består det skizofrene i, at han på den ene side gerne vil sørge for, at alle elever får den bedst mulig undervisning.

- På den anden side står jeg i dag og skal rette mig efter nogle arbejdsretslige krav, som er total modstridende i det, jeg kæmpe for, siger han.

Blandt de fremmødte elever er Storm, som skal i 0. klasse, mens storesøster Rosa, der går i 2. klasse må tage med far på arbejde i Fødevareministeriet.

- For os er det en usædvanlig situation, men også et meget godt afbræk i den almindelige trummerum, og det tager vi bare med et smil på læben og håber, at de snart får det løst, siger børnenes far, Karsten Biering Nielsen.

Uden for står de lockoutramte lærere og diskuterer højlydt om, hvorvidt de kan snige sig ind på skolen toilet, og om en af tjenestemændene ikke kan komme med en kande kaffe.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.