Lærerne flygter fra regeringspartierne

En måling foretaget blandt landets lærere for DR viser, at kun få procent stadig bakker op om regeringen

Lærerne flygter fra regeringspartierne

Hvis der var valg i morgen, ville kun ganske få procent af lærerne stemme på et af regeringspartierne, viser en helt ny måling fra DR Nyheder foretaget blandt 1072 repræsentativt udvalgte lærere.

Til sammenligning stemte 32 procent af lærerne på Socialdemokraterne ved seneste folketingsvalg i 2011, mens 27 procent stemte på SF og 16 procent på De Radikale.

Men var der valg i dag, ville ingen af de tre partier få over to procent af lærernes stemmer.

Set med en valgforskers øjne er lærernes vælgervandring historisk. Ikke mindst fordi der er tale om kernevælgere for de tre partier:

- Jeg tror aldrig, at jeg har sat nogle tal, der er så markante, som de tal, siger Jørgen Goul Andersen, professor og valgforsker ved Aalborg Universitet til DR Nyheder.

- Fra en overvældende tilslutning fra at tre ud af fire ville stemme på regeringen til at kun fem procent nu vil stemme, siger han.

Undersøgelsen viser også, at det især er lockouten, der er årsag til lærerflugten fra regeringspartierne.

86 procent af lærerne erklærer sig helt eller delvist enige i, at lockouten har afgørende betydning for, hvor de ville sætte deres kryds, hvis der var folketingsvalg i morgen.

De Radikale går i meningsmålingen fra 16 procent af stemmerne til under to procent, SF går fra 27 til lidt over to og Socialdemokraterne står for den største tilbagegang og går i meningsmålingen fra 32 til én procent af stemmerne.

Men tabet af mange tusinde kernevælgere, får ikke Socialdemokraterne til at ryste på hånden i forhold til den aktuelle konflikt:

- Vi gør ikke det, der på kort sigt er populært. Vi gør det, vi mener, er rigtigt, siger politisk ordfører Magnus Heunicke (S) til DR Nyheder.

I målingen står Enhedslisten til at blive det nye, store lærerparti.

Ved det seneste valg kunne det lille venstrefløjsparti kun trække ni procent af lærernes stemmer. I dag ville Enhedslisten få 34 procent af lærer-stemmerne ifølge målingen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.