Lærerne må leve med arbejdstidsaftale i ny overenskomst

Folkeskolelærerne fik dog ikke en ny arbejdstidsaftale i hus, som kunne have erstattet forhadt lov.

Lærernes Centralorganisation (LC) og Kommunernes Landsforening (KL) indgår aftale om en treårig overenskomst, der giver lærerne reel mulighed for planlægning og forberedelse, oplyser lærerorganisationen i en pressemeddelelse.

Derimod fik lærerne ikke en ny arbejdstidsaftale, som kunne have erstattet den eksisterende lov, som blev indført ved et indgreb i 2013, fortæller formanden for LC og Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen.

- Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg gik efter en arbejdstidsaftale, der kan erstatte den nuværende lov. Det er ikke lykkedes.

- Til gengæld har vi med den nye overenskomst i fællesskab med KL taget en række initiativer, der skal sikre, at lærerne kan lykkes med opgaven.

- Det drejer sig ikke mindst om, at lærerne skal have reel mulighed for planlægning, forberedelse og efterbehandling af undervisningen, siger Anders Bondo Christensen i en skriftlig kommentar.

Da LC og KL ikke kunne blive enige om en ny arbejdstidsaftale reguleres lærernes arbejdstid fortsat efter den lov, som Folketinget vedtog efter lærerkonflikten i 2013, der endte fire ugers skolelukning.

- KL har under hele forløbet understreget, at vi ikke vil genindføre bindinger på, hvad lærernes arbejdstid skal bruges til. Men vi forudsætter naturligvis, at der er et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skolelederne og lærerne, siger Michael Ziegler i en skriftlig kommentar.

Aftalen betyder samtidig, at KL og LC vil støtte det lokale samarbejde på den enkelte skole. Det betyder, at man lokalt kan lave aftaler for at løse nogle af de udfordringer, som skolen har.

Derudover bliver lærerne og børnehaveklasselærerne hævet et løntrin med den nye aftale, og man får ret til at afholde den sjette ferieuge i hele dage. Det betyder, at reglerne svarer til andre kommunalt ansatte.

Den nye overenskomstaftale gælder for de næste tre år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.