Danmark

Lærernes arbejdstidsforhandlinger trækker ud

Sent tirsdag aften er KL og Danmarks Lærerforening stadig i gang med forhandlinger, der har trukket ud i timer

Lærernes arbejdstidsforhandlinger trækker ud

Det var forventet, at Danmarks Lærerforening og Kommunernes Landsforening (KL) ville afslutte forhandlingerne om en ny arbejdstidsaftale for lærerne tirsdag ved 21-tiden.

Det skete imidlertid ikke. Forhandlingerne mellem de to parter, der fra start har været langt fra hinanden, kører nemlig stadig på tirsdag sen aften. Det bekræfter Danmarks Lærerforenings formand Anders Bondo Christensen overfor Ritzau.

Lærerne foreslog i sidste uge at arbejdstidsforhandlingerne udskydes, indtil den forestående skolereform er på plads, hvilket er blevet afvist af KL.

Skolereformen forhandles i øjeblikket på Christiansborg og skal først være færdig til maj.

Et af hovedpunkterne i reformen er en heldagsskole, som kræver, at lærerne skal have en anderledes fordeling af arbejdstiden, så der undervises mere og forberedes mindre.

Dette er lærerne imod, da det vil betyde, at de får mindre tid til forberedelse.

For at nå frem til et kompromis har lærerne indtil videre foreslået tre løsningsmodeller. Først og fremmest har de altså ønsket at udskyde forhandlingerne

Desuden har de tilbudt, at lærerne kan undervise 25 sammenhængende timer om ugen, og de har fremlagt et forslag om, at lærerne arbejder efter den samme arbejdstidsaftale, som pædagogerne i skolen arbejder efter.

Hvis KL og Danmarks Lærerforening ikke bliver enige, kan det ende med, at kommunerne lockouter lærerne.

Lockout betyder, at KL ikke betaler løn til overenskomstansatte lærere under konflikten, og lærerne må ikke møde på skolen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.