Danmark

Lærernes skæbne afgøres klokken 13

Klokken 13 får lærerne at vide, om de bliver lockoutet af KL. Det vil betyde tomme skoler.

Lærernes skæbne afgøres klokken 13

Om lærerne bliver smidt ud af skolerne, får de at vide klokken 13, når Kommunernes Landsforenings (KL) bestyrelse beretter, hvad næste skridt bliver i de strandede forhandlinger med Danmarks Lærerforening.

KL's bestyrelse mødes torsdag formiddag.

Klokken 13 præsenterer KL's formand Erik Nielsen, KL's næstformand Erik Fabrin og KL's chefforhandler Michael Ziegler den beslutning, som bestyrelse har truffet for det videre forløb.

Natten til onsdag brød forhandlingerne mellem Danmarks Lærerforening og KL sammen og siden er der spekuleret i, om KL gør alvor af truslen om at lockoute lærerne. Men meget peger i retning af, at elever får nogle ekstra fridage i løbet af foråret.

Formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, har opfordret KL til at komme tilbage til forhandlingsbordet. Det samme har en lang række borgmestre, der frygter tomme skoler og et kommunalvalg.

Forældreorganisationen Skole og Forældre er nervøse for, at forhandlingerne ender med en lockout, og det samme er elevorganisationen Danske Skoleelever.

- Vi opfordrer KL og Danmarks Lærerforening til at sætte sig ned og finde en aftale i stedet for, at det ender med en lockout lige op til 9. klasses afgangsprøver, siger formand Rosa Rosenbeck.

- Man skal for alt i verden undgå, at der er nogle børn, der ikke får undervisning, fordi der er nogle voksne, der ikke kan finde ud af det. De færreste elever synes, det er fedt ikke at tage afgangsprøven, siger hun.

Lockouten kan begynde om fire uger.

Det er lærernes arbejdstidsaftale, der er den helt store knast i forhandlingerne. Striden står om, hvorvidt skolelærernes arbejdstid skal reguleres af en særlig aftale i overenskomsten eller ej.

Arbejdstiden er blevet koblet tæt sammen med den nye folkeskolereform, som regeringen lancerede kort inden forhandlingerne, der blandt andet stiller krav om, at der skal være flere undervisningstimer i folkeskolen.

KL ønsker arbejdstidsaftalen fjernet og nøjes med at give lærerne en norm på 37 timer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst