Overenskomster

Lærerstrid får forbund til at ruste sig

Forberedelserne er i gang for flere andre forbund, der skal forhandle overenskomster i de kommende år

Lærerne står først for. Dernæst kommer de øvrige forbund af offentligt ansatte, mener forbundene. Arkivfoto

Lærerne står først for. Dernæst kommer de øvrige forbund af offentligt ansatte, mener forbundene. Arkivfoto

DANMARK:De seneste indicier og beskyldninger om aftalt spil i lærerkonflikten får allerede nu centrale fagforeningsledere til at væbne sig forud for overenskomstforhandlingerne i 2015, så de ikke bliver taget på sengen, skriver Politiken.

- Vi kommer til at få en anden forberedelse op til overenskomsten i 2015, end vi traditionelt har haft, siger formand for HK Stat Rita Bundgaard til Politiken.

- Vi begynder allerede nu at diskutere i HK Stat, hvad det er for en dagsorden, vi vil sætte, så vi ikke kun kommer til at reagere på finansministerens dagsorden, siger formanden, der også er næstformand for Offentligt Ansattes Organisationers statslige forhandlingsområde.

Vi kridter skoene

Hun reagerer blandt andet på søndagens afsløringer i Politiken og Jyllands-Posten af interne dokumenter i Finansministeriet, der viser tæt sammenkædning mellem opgøret med lærernes arbejdstidsregler og regeringens folkeskolereform, samt at overenskomstforhandlinger i det offentlige skal være ”løftestang” for at trimme udgifterne i staten.

Der skal forhandles overenskomst for stort set alle offentligt ansatte - cirka 800.000 - i 2015, og formand for Politiforbundet Peter Ibsen, der også er næstformand i Centralorganisationernes Fællesudvalg, ser også allerede nu fremad, skriver Politiken:

- Det er klart, at vores forberedelse til det her i 2015 bliver noget anderledes, end vi i første omgang havde forestillet os. Vi vil kridte skoene, siger Peter Ibsen til Politiken.

Mest offentligt service

Han er mere og mere overbevist om, at ”læreroverenskomsten er første fase, og i næste fase kommer så den øvrige del af de offentligt ansatte”.

Finansminister Bjarne Corydon (S) fastslog søndag, at regeringen og Finansministeriet ikke har andre bagtanker med overenskomstforhandlingerne end at sikre mest offentlig service for pengene.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.