Lærlinge vil have mere

Metallærlinge er tilfredse med lønnen, men vil have flere lærepladser.

Christian Lauritsen, formand for Dansk Metal Ungdom i Aalborg, er godt tilfreds med den løn, lærlingene får de næste to år. Men der er kritiske røster, der ønsker sig mere af overenskomstforhandlingerne: Flere praktikpladser.
 Foto: Jesper Tomasen

Christian Lauritsen, formand for Dansk Metal Ungdom i Aalborg, er godt tilfreds med den løn, lærlingene får de næste to år. Men der er kritiske røster, der ønsker sig mere af overenskomstforhandlingerne: Flere praktikpladser. Foto: Jesper Tomasen

Når snakken falder på årets overenskomster, er meldingen klar fra Christian Lauritsen, formand for Dansk Metal Ungdom i Aalborg - her er man godt tilfredse med overenskomstforhandlingernes resultat. - 2,25 procent til den 1. marts i år, og 2,25 igen til 1. marts næste år - altså 4,5 procent over to år, fortæller Christian Lauritsen fra Dansk Metal Ungdom i Aalborg. I virkeligheden betyder det, at reallønnen er uændret, forklarer den lokale ungdomsformand. Højt på ønskesedlen - Vi er godt stillet i forhold til, at reallønnen for udlærte måske kan være faldende en lille smule. Alligevel er der også andre ønsker, der presser sig på blandt de unge. Flere lærepladser står stadig højt på ønskesedlen. Og selvom der er taget skridt i den rigtige retning, så er de i visse lærlinges øjne så små, at de ikke kan regnes for noget. - Jeg synes, det er dejligt, at lærlingene ikke er blevet glemt i lønforhandlingerne. Men jeg synes, vi har et større problem med mangel på lærepladser her i Danmark, siger René Andreasen, smedelærling på Metal College Aalborg og medlem af bestyrelsen i Dansk Metal Ungdom i Aalborg. Undgå skolepraktik - Jeg tror, at at folk hellere ville give de 4,5 procent tilbage, hvis bare de kunne se, at deres skolekammerater fik en læreplads, så de ikke skal gå i skolepraktik og ikke få noget som helst ud af deres uddannelse, siger René Andreasen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.