Læs alt om Real Madrids nye stjerne Gareth Bale

Real Madrids nye offensive stjerne Gareth Bale blev i starten af Tottenham-karrieren brugt som venstreback.

Læs alt om Real Madrids nye stjerne Gareth Bale

Real Madrid har søndag aften bekræftet, at den spanske klub er blevet enig med Tottenham om et køb af Gareth Bale. Waliseren får en seksårig kontrakt. Læs alt om offensivspilleren her:

Navn: Gareth Bale

Født: 16. juli i Cardiff, Wales

* Bale fik sin debut som professionel fodboldspiller for Southampton i den næstbedste engelske række mod Millwall i 2006, da han var 16 år og 275 dage.

* Bale blev den yngste spiller nogensinde på Wales' landshold, da han i maj 2006 fik sin debut som indskifter mod Trinidad og Tobago.

* Efter 45 optrædener og fem scoringer for Southampton skiftede Bale i 2007 til Tottenham for et beløb på fem millioner pund.

* I starten af Tottenham-karrieren blev han brugt som venstre back. På grund af sine defensive mangler blev han bænket, mens Benoît Assou-Ekotto blev foretrukket fra start.

* I januar 2010 erstattede Bale en skadet Bonoit Assou-Ekotto i en FA Cup-kamp mod Peterborough. Han lagde op til tre mål og tilspillede sig senere en stamplads.

* I løbet af 2010 blev Bale rykket længere frem på banen af den daværende Tottenham-manager Harry Redknapp, der ville udnytte waliserens hurtighed.

* I oktober 2010 scorede Bale et hattrick i en Champions League-kamp i Milano mod Inter.

* Den nuværende Tottenham-manager Andre Villas-Boas har gjort ham til central-angriber med stor succes. Det blev til 26 mål i 44 kampe i Tottenham.

* I 2012/13-sæsonen blev han kåret til årets spiller samt årets unge spiller i Premier League af sine fodboldkolleger. De britiske journalister kårede ham også til årets spiller.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.