Vesløs

Læsning er sjovt og varer længe på Vesløs Skole

3.-7. klasse gennemfører mange sjove events i løbet af de 24 timer, hvor læsemaraton afvikles.

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

- Vi elsker at læse, erklærer eleverne i 3. klasse fra Øsløs i kor. Så det passer dem fint at få lov til at komme på besøg på moderskolen i Vesløs, hvor de skal gå fra august. Her ses et par af læsehestene, Karl Emanuel Holt (bagerst) og Amalie Vestergaard Jensen (forrest).

Madrasser, soveposer og madpakker fylder gulvene i mellemgruppens klasseværelser på Vesløs Skole. Rundt omkring ligger elever fordybet i hver sin bog - eller en gruppe kammerater finder grinende på en gakket læsestilling. Klokken halv ni torsdag morgen blev den årlige læsemaraton skudt i gang med en event, hvor alle eleverne sammen dannede bogstaverne LÆS LØS. Nu drejer det sig om, at alle knap 100 elever i 3.-7. klasse læser så meget som muligt i løbet af 24 timer, da de vil forsøge at sætte en rekord, der kan blive optaget i Børnenes Rekordbog - målemetoden holder de imidlertid tæt til kroppen. For at gøre det sjovt har lærere og elever sammen fundet på mange skøre indslag og udspekulerede metoder til at opgøre antallet af læste enheder. Bøger bliver ført til protokols, når de er læst. Balloner angiver i løbet af døgnet den samlede læsemængde. Og den skøreste læsestilling bliver kåret i løbet af aftenen. - Det bedste ved den her dag er de gakkede læsestillinger, siger Jacob Moeslund Korsgaard (5.kl.), der erklærer, at han nogle gange simpelthen elsker at læse - især gyserhistorier. Inde fra 7. klasse lyder der pludselig hyl og skrig. Det viser sig, at en gruppe på fem piger er gået i gang med at lave en særdeles fantasifuld opstilling. De når imidlertid ikke at læse meget, før de grinende må opgive at holde balancen og igen springer tilbage på hver sin madras. De erklærer alle som én, at læsemaraton er en rigtig hyggelig begivenhed, hvor man samtidig bliver bedre til at læse. Læs hele artiklen i Thisted Dagblad fredag