Lokalpolitik

Læsøs borgmester trækker stikket

Borgmester Thomas W. Olsen fra Læsølisten har valgt ikke at genopstille til kommunalvalget

Det er slut med politik for denne gang for Læsøs borgmester Thomas W. Olsen. I hvert fald for denne gang. Han udelukker ikke et politisk comeback i fremtiden. Arkivfoto

Det er slut med politik for denne gang for Læsøs borgmester Thomas W. Olsen. I hvert fald for denne gang. Han udelukker ikke et politisk comeback i fremtiden. Arkivfoto

LÆSØ:Borgmester i Læsø Kommune, Thomas W. Olsen, stopper i politik efter kommunalvalget til november. Han har valgt ikke at genopstille for at få mere tid til sin familie og deres virksomhed.

- Det har jeg tænkt over et stykke tid, fortæller Thomas W. Olsen til NORDJYSKE.

Han overvejede, om han blot skulle trække sig som borgmesterkandidat for sit parti Læsølisten, eller han skulle stoppe helt i politik. Det blev altså sidstnævnte, han valgte.

- Jeg ville ikke selv kunne sætte mig ned på de andre rækker, forklarer Thomas W. Olsen, der ikke er i tvivl om, at han kommer til at savne det politiske liv.

- Det bliver svært at undvære det. Jeg har haft 3,5 fantastiske år. Så der er ingen tvivl om, at jeg vil komme til at savne det - og derfor vil jeg heller ikke udelukke, at jeg kan komme tilbage.

For familiens skyld vil han nu hellige sig privatlivet.

- Min familie har lidt relativt meget under de her 3,5 år, med baggrund i at vi også har en privat virksomhed, som vi har udvidet kraftigt under min tid som politiker. Derfor var jeg nødt til at træffe et valg, fordi hverdagen ikke hang sammen på nuværende tidspunkt.

Hvad der nu skal ske med hans parti, Læsølisten, er uvist. Viceborgmester Bent Bjørn, der også kommer fra Læsølisten, har meldt ud, at han også stopper efter kommunalvalget til november. Det efterlader partiet tilbage med én byrådspolitiker, Kim Wiis Rulle.

Thomas W. Olsen er ikke optimist omkring Læsølistens fremtid.

- Det er meget svært at sige. Den sag har jeg ikke drøftet med Kim endnu, om han vælger at føre det videre. Men umiddelbart kan jeg godt sige, at det ser lidt sort ud.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.