Hjørring

LAG midler er blevet genereret seks gange

Bestyrelsen for LAG Vendsyssel har godkendt 117 projekter, hvor projektmagere skabte investeringer på 137 mio. kr.

I flere tilfælde har en bevilling fra LAG Vendsyssel medvirket til, at den sidste dagligvarebutik i en landsby blev bevaret som her i Gærum. Arkivfoto: Carl Th. Poulsen

I flere tilfælde har en bevilling fra LAG Vendsyssel medvirket til, at den sidste dagligvarebutik i en landsby blev bevaret som her i Gærum. Arkivfoto: Carl Th. Poulsen

VENDSYSSEL:Siden 2008 har bevillinger fra LAG Vendsyssel medvirket til investeringer for 137 millioner kroner i gavn for liv, service og arbejdspladser i landdistrikter i Hjørring og Frederikshavn kommuner.

- Sammenlignet med andre LAG har vi genereret flere penge gennem de projekter, som vi sagt god for. Vi har bevilget 21,5 millioner kroner, og de har været med til at skaffe seks gange så stort et beløb til i alt 117 projekter. Det skyldes at der er nogle relativt store projekter, hvor vores andel ikke er så stor, siger formanden Frode Thule Jensen, LAG Vendsyssel.

Bag projekterne står ildsjæle og iværksættere, som fra LAG bevillingen blev stillet i udsigt har haft to år til at realisere deres projekt.

- Der har været rigtig mange gode ansøgninger, og de viser at der trods al snakken om udkants Danmark, så er der vilje til, at der fortsat er liv i den del af landet, som ligger udenfor de store byer, understreger LAG formanden.

Han og den øvrige bestyrelse i LAG Vendsyssel samles sidst i maj til det sidste bevillingsmøde for ordinære projekter i det EU-støttede landdistriktsprogram. Sidste frist for at ansøge midler fra puljen udløb tirsdag 7. maj, hvor LAG’ens koordinator modtog ekstra mange ansøgninger.

- Vi gjorde meget ud af at fortælle, at det var sidste frist, ligesom vi har boostet til flere af de projekter, vi har bevilget midler til, så de kan holde tidsfristen. Penge der ikke bliver brugt skal tilbage til EU, og vi skal helst ikke sende en eneste kroner, udtaler Frode Thule Jensen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.