LAGger mod enden

Det vides endnu ikke, hvad der skal afløse LAG-ordningen

- Vi har været med til at skabe øget aktivitet rundt omkring i lokalsamfundene, siger Hans Jørgen Melvej.Foto: Ole Torp <i>Ole Torp</i>

- Vi har været med til at skabe øget aktivitet rundt omkring i lokalsamfundene, siger Hans Jørgen Melvej.Foto: Ole Torp Ole Torp

BRØNDERSLEV-DRONNINGLUND:LAG-Brønderslev, som siden 2008 har administreret EU-midler til projekter til gavn for landdistrikter i kommunen, indstiller sit virke 1. juli næste år. De sidste fem år har man uddelt omkring 10 millioner kr.

- Vi har været med til at skabe øget aktivitet rundt omkring i lokalsamfundene, for udover midlerne fra os, er der til de godkendte projekter kommet støtte andetsteds fra samt egne midler, så projekterne alt i alt har modtaget mellem 30 og 35 millioner kr., siger Hans Jørgen Melvej, formand for LAG-Brønderslev.

Ved det seneste bestyrelsesmøde besluttede man at indstille følgende projekter til støtte: Vendsyssel Køreforening: 208.250 kr., Kulturhus i Stenum: 1 million kr., Ny scene i Jerslev Aktivitetscenter: 300.000 kr. og Fælleshus ved Borgen i Jerslev: 300.000 kr. Der er nu 700.000 kr. tilbage til den sidste uddeling, hvor ansøgningsfristen er marts/april 2013.

Hans Jørgen Melvej kan endnu ikke kan give et bud på, hvad der eventuelt skal afløse LAG-ordningen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.