EMNER

Laksen drøner derudaf

SKAGEN:Den ene laks efter den anden kører på bånd igennem forskellige maskiner for til sidst at ende som præcist udskårne stykker, pakket og klar til at at få en helt anden og meget køligere temperatur på hylderne i det lokale ishus på Coasterkajen. Hesselholt Fisk Eksport har afdelinger i Hanstholm og i Skagen som den mindste af de to, men også i Skagen er der gang i udviklingen. Vi fortalte i går om stor fremgang og behov for endnu flere medarbejdere til at forarbejde laksen, der om et par uger på fabrikken på Havnevagtvej bearbejdes og kontrolleres fra hel fisk til den er pakket i de bestilte portioner og størrelser. Det færdige produkt ender typisk i en dagligvareforretning i Sverige, Tyskland eller herhjemme, hvor Fakta-kæden er én aftager af den laks, der opdrættes typisk i Skotland, forarbejdes i Skagen, hvor en del af produktionen også spises. Men hele 80 procent af det, de cirka 150 medarbejdere i de to afdelinger producerer, eksporteres. Det giver på årsplan en omsætning mellem 700-800 millioner kroner. Indenfor godt et år har Hesselholt Fisk Eksport investeret cirka 10 millioner kroner i det lakse-eventyr, der nu øger behovet for medarbejdere i Skagen. Otte nye ansigter er meget velkomne efter pinse i hygiejnedragterne, der sikrer høj kvalitet og sundhed på alle produkter. - Vi gør meget ud af, at vore medarbejdere har det godt og trives. Men omvendt forventer vi også, at det er mennesker, der engagerer sig og har den rigtige indstilling til også at ville yde noget. Selvfølgelig er det også vigtigt at have erfaring, men det vigtigste er nu indstillingen, siger fabrikschef Paul Seehagen. - Vi har travlt og har sikret os gøre leverandører, og med de nye maskiner er vi sikret stabilitet for alle i lang tid fremover, siger økonomidirektør Karsten Frydkjær.