Fødevarer

Lammebov og gulerødder fra gryde

Med bagekartofler og hvidløg.

Restaurant Kronborg Egholm Aalborg Kokken Kasper laver 12 retter.

Restaurant Kronborg Egholm Aalborg Kokken Kasper laver 12 retter.

Ingredienser 600 gram lammebov i tern 8 gulerødder i grove tern Rosmarin Tomat koncentrat 8 bagekartofler 50 gram stegemargarine 2 æg 100 gram smør 10 fed hvidløg 1 potte brøndkarse Fremgangsmåde Varm en dyb pande op og tilsæt en klat stegemargarine, steg to hvidløg i skiver let af og en tsk. rosmarin. Tilsæt lammeternene og brun dem godt af, tilsæt gulerødder og tomatkoncentrat og vend det godt rundt, det hele dækkes lige akkurat med vand og står og simrer i en halvanden times tid, lige inden det serveres røres det hele med en klat koldt smør. Duchesse med bagt hvidløg Bagekartoflerne skrælles og koges møre uden salt. 8 fed hvidløg bages i ovnen ved 190 grader i tyve minutter og blendes. Kartoflerne piskes med æg, smør, og hvidløg Smages til med salt og peber. Det hele anrettes med en god dusk brøndkarse.